Efeler Kent Konseyi, Kıdemli Hemşeriler Meclisi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, yıllarını eğitime ve çocukların gelişimine adamış emekli öğretmenleri ziyaret etti.

Efeler Kent Konseyi Kıdemli Hemşeriler Başkanı Burhan Aydın ve Kent Konseyi üyesi Mustafa Sancaktar, emekli öğretmenler Şevki Çıldır, Habibe Bayrak, Mustafa Süel, Ayfer Karakoz, Ramazan Özcan, Mesut Pazarçeviren, Ayfer Yücel, Şafak -Naciye Çalargün çifti, Neşide Ünal’ı ziyaret ederek çiçek sundu.

Ziyaret edilen Emekli öğretmenler, öğretmenliğe nasıl başladıklarını ve insanın sevdiği mesleği yapmasının ne güzel bir şey olduğunu, öğretmenlik anılarını anlattılar. Düzenlenen nezaket ziyaretinde emekli öğretmenlerin hepsinin ortak görüşü, “Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yeni nesli biz öğretmenlere emanet etti. Bizler o nesli nasıl eğitirsek Cumhuriyette ayakta kalır. Bir ülkeyi ayakta tutan tek güç eğitimdir ve her öğretmenin üzerine düşen görevi yerine getirmekle yükümlüdür” sözleriyle dile getirildi.

Meclis Başkanı Burhan Aydın, gerçekleştirdikleri ziyaretlerden duydukları mutluluğu ifade ederek şunları belirterek, “Her şeye rağmen öğretmen olduğunu bilen, yürek yorgunluğuna rağmen bataklığın ortasında bile güller yetiştirilebileceğine inanan, bizlere emekler veren öğretmenlerimizi hayatımız boyunca unutmamalıyız. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz ziyaretler öğretmenlerimiz kadar bize de unutulmaz anlar yaşattı. Meslek hayatı süresince sorumluluklarının farkında olan, bilge kişilikleri ile vatanına ve milletine yararlı bireyler yetiştiren, ulu bir çınar gibi öğrencilerini koruyup kollayan, eğitim savaşçısı öğretmenlerimizin ellerinden öpüyoruz” dedi.