Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde havaların soğuması ile birlikte tutuklu nüfusunda adeta patlama yaşandı.

Çoğunluğu hırsızlık olmak üzere dışarıda yaşam şartları zorlaşan çok sayıda kişi kışı içeride geçirme planı ile basit suç işleyip tutuklandı. Kapasitesi 450 olan Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 400 yatak artırılarak normal yatak sayısı 850’ye yükseltildi. Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte tutuklu ve hükümlü sayısı 1019’a yükseldi.

Türkiye’nin en sakin illerinden biri olan ve özellikle yaz mevsiminde yaşam koşulları oldukça rahat ve kolay olan Aydın’da bazı kişilerin kış dönemini cezaevinde geçirmeyi alışkanlık haline getirdiği belirtildi. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan ve isminin açıklanmasını istemeyen bazı yetkililer, Aydın’da kış döneminde cezaevinde adeta nüfus patlaması yaşandığını belirttiler. 1986 yılında açılan ve 450 kapasitesi bulunan Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde en büyük sıkıntının mekan sıkıntısı olduğu öğrenildi. Şu anda merdiven altlarına bile yatak konulduğu belirtilirken bazı kesimlerin kışın cezaevinde kalmayı alışkanlık haline getirdiği öğrenildi. Sonbahar mevsiminde yaklaşık 900 kişi olduğu öğrenilen Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlü sayısının kış mevsimi ile birlikte 1019’a yükselmesinin en önemli nedeninin havaların soğuması ve kışın durumu uygun olmayanların dışarıda yaşam koşullarının zorlaşması olduğu belirtilirken, özellikle hırsızlığı alışkanlık haline getirenlerin havalar soğuduktan sonra bir şekilde suç işleyip tutuklandığı öğrenildi.

Şu anda Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 191’i tutuklu, 828’i hükümlü olam üzere toplam 1019 kişi bulunuyor. Bunlardan 45’i bayan 25’i çocuklardan oluşuyor. Ayrıca yabancı uyruklu üç kişi de değişik suçlardan dolayı Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalıyor.