Nazilli Özel Gökkuşağı Kreşinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği kısır gecesi bu senede renkli görüntülere sahne oldu. Minik öğrenciler, kendi elleriyle hazırladıkları turşuları, hazırlanan kısırlar ile birlikte anne ve babalarına ikram ettiler. Kreşte yapılan seminerin ardından çocukların semazen gösterilerini izleyen veliler, daha sonra çocuklarının kendi elleriyle hazırladıkları turşuları yapılan ikramlar ile birlikte yediler.

‘Çocuklarda beslenme problemleri ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırma’ konulu seminerin yapıldığı gecede, sağlıklı beslenmenin önemini anlatan Dr. Sema Esir; “Düzenli beslenme çocukların sağlıklı büyümesini ve gelişmesini sağlar. Besin öğelerinin içermiş olduğu protein, karbonhidrat, vitamin ve minerallerin işlevleri, vücuda faydalı ve zararlı olan yağ grupları, yaş grubu olarak hangi besin öğelerinin ne kadar tüketilmesi gerektiği konularında bilgilenmeliyiz. Anne ve baba olarak çocuklarımızın gelişmesine ve spor yapmalarına çeşitli etkinliklere katılmalarını sağlamalıyız” dedi.

Gecede Mevlana ayı dolayısıyla da minik öğrenciler semazen gösterisi yaparak, büyük bir beğeni topladılar. Çocuklarının gökkuşağı kreşinde aldıkları eğitimden memnun olduklarını belirten veliler ise, düzenlenen geceler ve çocukların yaptığı Mevlana Haftası etkinliklerini beğendiklerini ifade ettiler. Veliler, “Çocuklarımıza bu imkânı sunan gökkuşağı kreşinin tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.