Aydın’ın Koçarlı ilçesinde yaşayan hayırsever Mehmet Küçük ve hasta eşi Hafize Küçük tarafından yaptırılacak İmam Hatip Ortaokulu’nun protokolü Vali Erol Ayyıldız’ın makamında imzalandı.

Koçarlı’da yaşayan hayırsever Mehmet Küçük, yatarak tedavi gören eşi Hafize Küçük’ün adını, İmam Hatip Ortaokulu yaptırarak yaşatacak. Okul yapımı için, Aydın Valiliği, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayırsever Mehmet Küçük arasında düzenlenen protokol törenine Vali Erol Ayyıldız, Aydın İl Milli Eğiti Müdürü Pervin Töre, AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı Serkan Yılmaz ve Hayırsever Mehmet Küçük katıldı.

Hayırsevere Koçarlı’ya bir okul kazandıracağı için teşekkür eden Aydın Valisi Erol Ayyıldız, “Bu önemli şahsiyetlerin yapmış olduğu katkılarından dolayı bu tür hizmetler yıllarca hatırlanacak ve burada eğitim ve öğretim görecek olan çocuklar bu şahsiyetleri seneler geçse de unutmayacaklar. Kendileri bu dünyadan ayrılsalar bile hayır hasenatları devam etmiş olacak. Hayırsever Mehmet Küçük, yapmış olduğu bu tür hizmetleri gelecek nesillere ve torunlarına bir miras olarak bırakmış olacaklar. Kendisini tebrik ediyorum. Takdirlerimi sunuyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah bu hizmetlerin sayılarını arttırsın. Eğitim ve öğretimin devlet dışında hayırsever vatandaşlar tarafından el atılması, yürütülmesi her türlü övgünün ve her türlü söylenecek kelamın ötesinde çok önemli bir olaydır. Ayrıca bu şekilde ilimize okul kazandırmada çok büyük gayretleri olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Pervin Töre’ye de çok teşekkür ediyorum. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“EŞİNİ MUTLU ETMEK İÇİN YAPTIRIYOR”

Mehmet Küçük’ün eşi ve hastalığı hakkında bilgiler veren Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, “Mehmet Amcamızın eşi sadece başını sallayarak olaylara tepki verebiliyor. Mehmet amcamız da eşini mutlu etmek adına bu okulu yaptırıyor. Dualarımız hep Mehmet amca ve eşi ile olacak” diye konuştu.

Eşinin dört senedir yatarak tedavi gördüğünü ifade eden hayırsever Mehmet Küçük ise, Koçarlı’ya okul kazandıracakları için çok mutlu olduklarını söyledi. Eğitimin önemine vurgu yapan Küçük, şöyle konuştu: “Eşim çok mücadeleci bir insandı. Sağlığında çok çalıştı. Hayatta en büyük destekçim olan eşime karşı vefa borcumu ödemek ve ismini sonsuza dek yaşatmak için okul yaptırmaya karar verdim. Okul yaptırmama yardımcı olan Valimize ve Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum"

Törende yapılan konuşmaların ardından Koçarlı’da 10 bin metrekare alana 12 derslikli yaptırılacak okulun yapım protokolü Vali Ayyıldız, Milli Eğitim Müdürü Töre ve hayırsever Küçük tarafından imza altına alındı. Koçarlı İmam Hatip Ortaokulu’nun 2015 yılının Ağustos ayında teslim edileceği ifade edildi.