Aydın 1. Amatör Küme 3.Grup’ta Yıldızspor’a 2-0’lık skorla mağlup olan Köprülüspor’un antrenörü Bülent Dönmez, Yıldızspor maçının hakemlerine tepki gösterdi.

Hakem Erbay Aldemir’e ve İl Hakem Kurulu’na tepki gösteren Dönmez, amatör futbol camiasının Selami Şimşek ismini aradığını ifade etti. Köprülüspor-Yıldızspor maçına hakemin maçın önüne geçerek damga vurduğunu belirten Dönmez,”Kural uygulayıcılar saha içinde adalet kavramını yitirirse, orada kaos çıkar. Köprülüspor oyuncuları maç içinde sözlü tehdite maruz kalmış, top oynama şevki kırılmıştır. Maçın hakemi yan hakeme, ‘Bunlar buraya maç oynamaya gelmemiş’ cümlesini kurmuştur. Herşeyden öncesi, 1982 yılında kurulan Köprülüspor oyuncularına ‘bunlar’ diye söz edemez. Üzerinde kırmızı-siyah forma olan oyuncular, Köprülüspor’un oyuncularıdır. Oyunculara, kulübümüzün ismiyle hitap edilmelidir. Spor ahlakı ve etik kurallar bunu gerektirir” dedi.

YANLIŞ YANLIŞI MI DOĞURUYOR?

2014-2015 sezonunun geneline hakem hatalarının damga vurduğunun altını çizen Dönmez, şunları söyledi: “Kulüplerimizin çoğu bu sezon göğsünü gere gere, hakem memnuniyetinden bahsedemez hale gelmiştir. Bu da ASKF ile kulüpleri karşı karşıya bırakmıştır. Futbol organizasyonlarında hakem, yönetici, teknik heyet önemli sac ayaklarıdır. Sorgulanamayan, konuşulamayan , hatta karşılıklı bir bardak çay bile içmenin zor olduğu ayak hakem ayağıdır. Hakemlerimiziz dokunulmazlık zırhı adı altında yaptıkları gün geçtikçe kendilerinden soğutmaktadır. Hiçbir hakem ve antrenör, kulüplerden üstün değildir ve olamaz. Yöneticilerimiz ve şahsım maç sonu kendi yanlışlarımızı sorguluyoruz ve konuşuyoruz. Yanlışlarımızı düzeltme yolunu arıyoruz. Acaba, hakem camiası bunu ne kadar yapıyor? Hakem gözlemcileri, acaba saha içindeki hakem yanlışlarını ne kadar objektif sorguluyor? Yanlış, yanlışı mı doğuruyor?”

Yıldızspor maçının 8.dakikasında hakem Erbay Aldemir’in kendilerinin bulunduğu yedek kulübesine gelerek yedek kalecilerini uyardığını anlatan Dönmez, şunları söyledi: “Hakemin bu davranışı kalecimi panik ve strese sokmuştur.Olayın devamında maçın yan hakemine ‘Bunlar futbol oynamaya gelmemiş, kim ses çıkarırsa-itiraz eden olursa,atacağım’ diye tehdit etmiştir. Bu olay üzerine futbolcularım psikolojik olarak futbol oynayamayacak duruma geldi. Yedek kulübemde alt yapımızdan aldığımız dört oyuncu vardı. 15 yaşındaki sporcularımız hakemin bu davranışından korktuklarını ve A takıma gelmek istemediklerini beyan etti”

AYDIN FUTBOLUNU SORGULAMALIYIZ

Aydın’ın futbolun bittiği bir şehir görüntüsüne büründüğünü iddia eden Dönmez, sözlerini şöyle tamamladı: “Süper Amatör Küme’nin, BAL’ın durumu içler acısı. Bizler,sorumlu kişiler olarak bir masa etrafında toplanıp, önce kendimizi, sonra Aydın futbolunu sorgulamalıyız. Burada en çok hakem camiasına görev düşmektedir. İç sorgulamalarını yapıp masaya gelmelidir. Bu camia, Selami Şimşek hocayı aramaktadır”