Köşk Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Köşk Cumhuriyet Meydanında aşure etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, kazan başına geçip vatandaşlara aşure dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte aşure dağıtan Başkan Kılınç, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu söyleyerek, “Bugün burada dağıttığımız aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini temenni ediyorum” dedi.

Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, “Muharrem ayının farklı bir yeri var. Çünkü içerisinde ‘aşure’ gibi önemli bir günü barındırıyor. Aşure hepimizin ortak değeri. Biz de bu geleneği yaşatarak vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz” diye konuştu.

Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olması sebebiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileğinde de bulunan Başkan Kılınç, “Aşure, birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımız ile beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Geleneklerimizin önemli bir parçası olan aşureyi hemşehrilerimizle paylaştık. Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum’’ dedi.