AYDIN(İHA) Aydın’ın Didim ilçesinde ’de mahalleye dönüşen köy çevrelerinde yaşanan işgaliyelerin mercek altına alındığı belirtildi.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, yaptığı açıklamada, tüm ilçede görüntü kirliliği meydana getiren alanların tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, mahalleye dönüşen köylerin çevrelerin de yaşanan işgaliyelerin de mercek altına alındığını söyledi.

Atabay, “İlçemizin tüm alanın da yürüttüğümüz proje kapsamın da görüntü kirliliği teşkil eden cadde ve sokaklalar da tespit çalışmalarımız sürüyor. Merkez mahallerde tüm bunları ortaya koyduk ve çalışmaların son aşamasına gelindi. Diğer yandan mahallere dönüşen köy çevrelerin de belediye olarak harita mühendisi ile topograf uzmanı görevlendirilerek köy tüzel kişilerde belediyeye geçen yerlerde tespit çalışmaları başlattık. Şu anda ilçemize bağlı Akköy ve Akyeniköy mahalleri’nde belediyeye intikal eden alanların tespit çalışmaları sürüyor. Mahalleye dönüşen köylerimiz içerisinde ecrimisil ödeyerek şimdiye kadar kullanılan alanlar kimlerin kullandığı isimlerini tek tek çıkaracağız. Sadece işgaliye alanlar varsa kimlerin kullandığı yönde de tespit çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımız da adil, eşitlik ve ilkeli olmaya özen göstereceğiz” dedi.

Çalışmaların, Akköy ve Akyeniköy’ün ardından mahalleye dönüşen Balat, Batıköy, Denizköy, Fevzipaşa ve Akbük mahallerinde de sürdürüleceği belirtildi.