Türk fotoğrafının ustalarından İsa Çelik, Kuşadası Fotoğraf ve Sanat Derneği’nin (KUFSAD) Ekim ayı etkinliğine onur konuğu olarak katıldı. 55. sanat yılını kutlayan ünlü fotoğraf ustası, fotoğraf üzerine muhteşem bir sunum gerçekleştirdi ve ardından da konuklarla söyleşi yaptı.

KUFSAD Başkanı Levent Köylü’nün açılış konuşmasıyla başlayan “ Ateş Üstünde 55 yıl “ isimli etkinlik de fotoğraf üzerine çeşitli değerlendirmeler yapan İsa Çelik, konuklardan gelen soruları da cevaplandırdı. DoubleTree by Hilton Kuşadası Old Town Tanneries etkinliğin sonunda KUFSAD Başkanı Levent Köylü tarafından İsa Çelik’e teşekkür plaketi ve çiçek verildi.

- İSA ÇELİK KİMDİR ?

- 1944 yılında Mersin’in Gülnar ilçesinde doğdu. Sanatçı yapıtlarında ağırlıklı olarak "İnsan" konusunu işledi. Sanatsal bir eylem olarak yaptığı fotograf çalışmalarının yanısıra bilim, kültür ve sanat insanları’nın portre fotografları ile Anadolu uygarlıkları fotografları yaptı. Ayrıca çok sayıda afiş ve poster ile kitap, plak, kaset ve CD kapağı hazırladı; tiyatro oyunlarına dia projeksiyon uygulamaları yaptı. Yapıtlarının pek çoğu, afiş, poster ve kart olarak da yaygınlaştı. "Çocuk" İsa Çelik’in yaşamındaki en önemli konulardan birini oluşturmaktadır. Çocuklara yönelik çalışmaları, kendi çocukları için anlattığı, yazdığı masallardan sonra iyice yoğunluk kazanmış ve bu masallar birçok çocuk dergisinde yayınlanmıştır. Bunların yanında, sanatçı tarafından pekçok çocuk kitabının illüstrasyonu da yapılmıştır. UNESCO’ya bağlı, Uluslararası Fotograf Sanatı Federasyonu FIAP’ın "Artist of FIAP" (AFİAP) ünvanına sahip olan İsa Çelik’in fotografları pek çok ülkede düzenlenen uluslararası sergi, yarışma ve bienallerde yer aldı. 1972’deki "İnsan" adlı ilk fotograf sergisi ile birlikte 70’in üstünde kişisel sergi açtı. İstanbul Fotograf ve Sinema Amatörleri Derneği’nin (İFSAK) Onur Üyesi; Profesyonel Tanıtım Fotografçıları Derneği (PFTD) Üyesi; Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Danışma Kurulu Üyesi, Uğur Mumcu (UMAG) Dayanışma Kurulu Üyesi ve Salı Fotograf Grubu Üyesidir. Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisidir. Sanatçının "Nazım Hikmet Foto-Grafik Çalışmalar Albümü", "Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi", "Elsanatları", "Osmanlı’dan Bugüne Türk Fransız İlişkileri" ve "Nevşehir" olmak üzere yayınlanmış beş kitabı vardır.