Güngör Dilmen’in yazdığı, Tayfun Erarslan’ın yönettiği,İzmir Devlet Tiyatrosu’nun oynadığı Kurban isimli dram ve tragedya içeren oyun Aydın’da sahnelenecek.

23-24 Aralık’ta Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Sahnesi’nde sergilenecek oyun 20.30’da başlayacak. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada tam biletin 5, indirimli biletin ise 3 TL olduğu bildirildi.

Güldeniz Türküstün, Fatih Özyiğit, Ümit Dikmen, Yusuf Köksal,Aylin Kumbaracıoğlu,Birsel Aygün Fulya Yalçın Atatoprak,Ayşın Çukadar, Işın Karakan,Yıldız İlhan Deniz Kumbaracıoğlu, Şenol Arda Dördüncü İpek Sude Özgür, Ada Naz Karaçocuk, Mina Yorulmaz, Erdinç Aytaç Özgür, Derya Kara Erk, Handan Tok Kaya Ender Şeviker, Soner Akçay, İlker Atatoprak, Tolga Erk, İsmail Başışık, Gamze Erener, Direncan Mansuroğlu, Atacan Öztekin, Berkay Akdemir Muhittin Şimşek, Burak Özbaykuş ve Belma Öncül’ün oynadığı oyunun konusu şöyle: Dramatik yapısı ile Antik Yunan tragedyası özellikleri taşıyan Kurban yerelden evrensele varmayı başarabilen bir yapıt olarak hem ulusal tiyatro kurma çabalarına hem de yerel ve çağdaş tragedyaya önemli bir katkı sunuyor. Oyunda; erkek egemen toplumların baskısı altında ezilen kadın figürü olan Zehra’nın töreye ve geleneklere direnişi konu alınıyor.