Kuşadası Belediyesi tarafından, Sanayi Sitesi karşısında çevre yolu üzerindeki bir inşaattaki hafriyat çalışması nedeniyle bölgede meydana gelen toprak kayması ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

“ Zemin hareketleriyle ilgili bilgilendirme “ başlığı taşıyan açıklamada, bölgede yaşanan toprak kaymasına dikkat çekilerek, “ İlçemiz Kadınlar Denizi Mahallesi Mücella Emgin Sitesi, Dergah Sitesi ve Özgün Sitesinin olduğu bölgede yaklaşık iki ay önce zemin hareketi ile ilgili olarak Belediyemize bilgi ulaşmıştır. Bu aşamadan sonra yapılan gözlem ve çalışmalarla ilgili bilgilendirme aşağıdaki gibidir. Sözü edilen bölgede ilk inceleme 30.09.2014 tarihinde yapılmış, sürdürülen gözlemler sonucu 05.11.2014 tarihinde zemin hareketlerinin gözle görülür hale geldiği saptanmıştır. Belediyemizce derhal Kuşadası Kaymakamlığı aracılığı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yerinde inceleme ve olası tehlikeyi önleme çalışmaları konusunda teknik destek talebinde bulunulmuştur“ denildi.

Açıklamada, diğer kurumlardan da destek istendiği belirtilerek, şu görüşlere yer verildi: "İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yerinde gerekli incelemeler yapmıştır. Rapor beklenmektedir. Aydın Büyükşehir Belediyesi Afet ve Doğal Kaynaklar Yönetimi ve Şube Müdürlüğünden olası tehlikeleri önleme çalışması hususunda teknik inceleme yapması talep edilmiştir. Aydın Büyük Şehir Belediyesince de yerinde tetkik edilmiş rapor beklenmektedir. Söz konusu Bölgede bulunan İnşaat Şirketlerine Müteahhitlerine ve Yapı Denetim firmalarına gerekli yazılar yazılarak, gerekli incelemelerin yapılması ve önlem alınması konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca Belediyemizce söz konusu zemin hareketi ile ilgili olarak Üniversiteden yardım istenmiş, gerekli jeolojik çalışmalar yapılmaktadır. Gelecek raporlar doğrultusunda yapılması gerekenler, alınması gereken tedbirler ivedilikle yerine getirilecektir“