Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından şahsına yönelik olarak yapılan açıklamada doğruluk payının bulunmadığını açıkladı.

Bilindiği gibi, Kuşadası’ndaki otoparkların Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmeye başlanmasının ardından sahil bandı üzerindeki bir derneğe ait ve Kuşadası Belediyesi ile sözleşmesi bulunan otoparkın da işletilmek istenmesinin ardından yaşanan tartışmalar üzerine, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı açıklama yapılarak, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un Mali İşler Daire Başkanı’nı “Polisi ve istihbaratı karşınıza almayın“ şeklinde tehdit ettiği ileri sürülmüştü.

Bu gelişmelerin ardından bir açıklama yapan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, yazılan ve söylenenlerin hiç birinde doğruluk payı bulunmadığını belirterek, görüşmenin de kendi isteğiyle değil Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden geldiğini ve onları Kaymakamlık Makamı’nda ağırladığı söyledi. Hiçbir Büyükşehir yetkilisini makamına çağırmadığını kaydeden Kaymakam Aksoy, “Yazılanları üzüntüyle okuyorum. Ancak ne yazık ki, bu yazılanların hiç birinde doğruluk payı yoktur. Ben Büyükşehir Belediyesi’nden gelen hiçbir daire başkanını veya görevliyi makamıma çağırmadım ve söylenildiği şekilde de ifadede de bulunmadım. Bunların hepsi uydurma. Tam aksine kendileri benimle görüşmek istediklerini söylediler ve Kaymakamlık Makamı’nda kendilerini misafir ettim. Kaymakamlık makamına gelen Büyükşehir Belediyesi’nin 3 daire başkanı, sahildeki otoparkla ilgili o günkü otopark işletmecisinden alınıp kendilerine verilmesini tarafımdan istendi. Bende kendilerine bunun benim görevlerim içerisinde olmadığını, buranın daha önceden Kuşadası Belediyesi Meclis kararıyla Kuşadası Güvenliğini Güçlendirme Derneği’ne verildiğini ve o derneğinde işletmeyi ihaleye ederek bir firmaya verdiğini, bunu kendilerinin Belediyeler arasından çözüme kavuşturabileceklerini ifade ettim. Burada ne otoparkın kiralanmasında ne de kullanımında Kaymakamlığın hiçbir dahli yoktur. Belediye tarafından tahsis edilmiş ve sözleşme imzalanmış. Dahlimiz olmayan bir konunun içine çekilmek istenmemiz manidardır. Belediyeler kendi aralarında çözmeleri gereken bir konuya alakası olmadan Kaymakamlığı karıştırmaya çalışıyorlar. Ben Kaymakamlık olarak ancak Ulaştırma Bakanlığı’ndan veya İçişleri Bakanlığı’ndan gelecek bir yazılı talimat doğrultusunda böyle bir müdahalede bulunabileceğimi aksi takdirde bu sorunu kendilerinin çözmesi gerektiğini söyledim. Bu esnada beni ziyaret eden daire başkanlarından bir tanesi Büyükşehir Belediyesi ile telefon görüşmesi yaparak durumu izah ettiğinde, karşıdan ona Orayı hemen teslim alın almadan gelmeyin) şeklinde talimat verildi. Daire Başkanı’ da karşı tarafa ’Bana yazılı talimat verin, kendi kafamdan böyle bir işlem yapamam, yazılı talimat’ şeklinde konuştu. Daire başkanları veya Büyükşehir görevlileriyle yapılan görüşmeler bundan ibarettir. Kamuoyuna yansıtıldığı şekilde ’Polis ve istihbaratı karşınıza almayın’ şeklinde bir ifade kesinlikle kullanılmamıştır. Yazılanların ve söylenenlerin hiçbir doğru değildir“ dedi.