Kuşadası Kent Meclisi, Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesinde gerçekleştirilen toplantılar ile Kadın, Gençlik, Çocuk ve Ortaöğretim seviyesindeki gençlerin meclislerinin yürütme kurullarını oluşturdu.

Kuşadası için projeler üretmek, çalışmalar yapmak, kentin sorunları ve kararlarında söz sahibi olmak için ciddi bir çalışma içine giren Kent Konseyi yönetim kurulu, toplumun her kesimiyle diyalog için Kadın, Gençlik, Çocuk meclislerinin yürütme kurullarını oluşturdu. Keyifli bir atmosferde geçen seçimlerde Kadın Meclisi yürütme kurulu Başkanlığına Hatice Boyracı Özer, yardımcılığına ise Hanife Matras seçildi. Gençlik Meclisi Başkanlığına Mehmet Gürkan Tığoğlu ve Mehmet Adıgüzel seçildi. Ortaöğretim yaş gurubu Başkan ve başkan yardımcıları ise Pelin firik ve Yusuf Ateş oldu. Çocuk Yürütme kurulu toplantısı Nermin metin Akar, İkiçeşmelik, Naci Akdoğan, Atatürk ve Belkent ortaokullarından gelen toplam 36 çocukla gerçekleştirildi. Meclis yürütme kurulu başkanlığına 22 oyla, Nermin Metin Akar Ortaokulundan Semra Şimal Bilici seçilirken Başkan yardımcılığı ve Yazmanlığı ise Naci Akdoğan Ortaokulundan Emre Kasapoğlu ve Serin Eser seçildi.

Çocuk meclisi toplantısında konuşma gerçekleştiren Kuşadası Kent Meclisi Başkanı İsmail Tezgel “Kuşadası hepimizin kenti, el birliği ile çok güzel işler yapacağımıza eminim. Bu hususta Gençlere ve kadınlara daha çok ihtiyaç duyacağız. Gençlerin Çocukların ve kadınların geniş ufukları sayesinde Kuşadası daha yaşana biliri bir hale gelecektir. kent meclisleri yasalarla oluşmuş yapılardır, bu yapıyı içinde birçok sivil toplum kuruluşunun olduğu bileşenler oluşturur. Kamuoyunun oluşturduğu en büyük sivil toplum kuruluşudur. Kuşadası’nda 12 Meclisimiz ve birçok çalışma grubumuz var. Buraya katılım tamamen gönüllülük esasında gerçekleşir. Her meclis öncelik olarak kendi kategorilerine yönelik talepleri yerine getirmek için çalışmalar oluşturur. Bu konuşmayı Kent meclislerini sizlere tanıtmak için gerçekleştirdim. Benim için en önem verdiğim meclis çocukların meclisi çünkü gelecek çocuklara emanet. Sizler Ulu Önderimiz Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda Atatürk gibi düşünen insanlar olacaksınız. Sizlere inanıyor ve güveniyorum” dedi.

Çocuk toplantısı sonrası Kent Konseyi Başkanı İsmail Tezgel, Genel Sekreter Ekrem Yavuz Yora ve Genel Sekreter yardımcısı Gizem Güldalı miniklerin taleplerini dinlediler. Minikler, “Çocuklar İçin bir geniş alana inşa edilmiş bir oyun köyü, Açık hava müzeleri, bisiklet yolları, sahil kenarına korkuluk, Sadece Hayvanlar için gezme alanları, boş alanların ağaçlandırılması” şeklinde görüşlerini dile getirdi.