Kuşadası Ticaret Odası(KUTO)’nın öncülüğünde, Genç Girişimciler Kurulu tarafından Kuşadası’nda bulunan tüm okulların 12. Sınıflarının katıldığı “Girişimcilik ve Ticaret” konulu panel düzenlendi.

Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonunda yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen panelde Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Meclis Katip üyesi ve Belediye Meclis üyesi Faik Alp, Yönetim Kurulu üyesi Seydi Yıkılmaz, Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, okul müdürleri ve öğretmenler de hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan panelde açılış konuşması yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, öğrencilerle interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi ve gelen soruları içtenlikle cevaplandırdı.Kuşadası Ticaret Odası Ar-Ge birimi tarafından geçtiğimiz yıl liseler arasında yapılan “gençliğin Kuşadası’na ve ticarete bakışı” konulu anket sonucunda çıkan verilere göre bu panelin yapıldığına dikkat çeken Akdoğan, “yakın gelecekte tercihlerinizi yapıp hayatınızın kapılarını açacaksınız” dedi ve panelistlerin kendi hayat tecrübelerini ve Kuşadası ile ilgili görüşlerini anlatacaklarını belirtti.

- LİSE ÖĞRENCİLERİ KUŞADASI TİCARET ODASI’NI TANIDI

Daha sonra söz alan Kuşadası Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Edip Sayıalioğlu’da panelin anket sonucunda ortaya çıktığını ve Kuşadalı olmayan biri olarak burada yaşamaktan ve iş yapmaktan keyif aldığını söyledi. Kuşadası’nın da diğer iller kadar verimli olduğunu belirten Sayıalioğlu “başarılı olmak için nerede yaşarsanız yaşayın işinizi en iyi şekilde yapın “ dedi. Kuşadası Ticaret Odası Genel Sekreteri Burhan Sezer’de liseli gençler arasında yapılan anket sonuçları hakkında ayrıntılı bilgi verdi ve slaytlar eşliğinde Kuşadası Ticaret Odası’nı ve görevlerini tanıttı. SMMMO Kuşadası temsilcisi Murat Öztürk’ün konuşmasıyla devam eden panelde Öztürk ; muhasebeciliğin ülkemizde kariyer yapma açısından önemli bir yol katettiğini söyledi ve Mali Müşavir olmak için neler yapılması gerektiğini anlatarak, muhasebeciliğin dışarıdan göründüğü gibi olmadığını, zevkli bir meslek olduğunu dile getirdi.

- MURAT DALKILIÇ’TAN GENÇLERE MESAJ

Panelin devamında hazırladığı video ile öğrencilere seslenen Kuşadalı sanatçı Murat Dalkılıç; mesleği nedeniyle sürekli Kuşadası’nda yaşamasa da ailesinin, dostlarının Kuşadası’nda yaşadığını ve sıklıkla geldiği Kuşadası’nda yetişmesi sayesinde dünya vatandaşı olduğunu ve bugün bu noktaya gelebildiğini söyledi. Tüm dünyayı sürekli gezdiğini belirten Dalkılıç, Kuşadası kadar beğendiği ve keyif aldığı bir yer olmadığını belirterek , genç beyinlerin araya gelip, Kuşadası için çalışması gerektiğini söyledi ve “ elimizdekinin kıymetini bilelim, Kuşadası için çalışalım” dedi.

Sevilen sanatçı Murat Dalkılıç’ın 2 000 000 takipçisi olan fan sayfası için mesaj yollayan Kuşadalı gençlere, daha sonra Genç Girişimciler Kurulu üyesi ve Akalın Ayakkabı Yönetim Kurulu başkanı panelist Fatih Akalın kendi tecrübelerini aktardı. 12 yıllık başarı hikayesini gençlerle paylaşan Akalın, kardeşiyle ortak olduğu firmanın açılış sürecini, karşılaştıkları engelleri anlattı ve günde 15-16 saat çalışarak tüm engelleri aştıklarını söyledi. “Bugün burada anlatacak bir hikayemiz bu şekilde oluştu” sözleriyle konuşmasını sürdüren Fatih Akalın Kuşadası’ndan çıkan bir marka olarak bugün tüm Türkiye’ye ayakkabı sattıklarını, hedeflerinin tüm dünyaya ayakkabı satmak ve markalarını tanıtmak olduğunu söyledi ve girişimciliğin korkmadan, yılmadan, başarmaya inanarak yapılacağını belirtti.

Genç Girişimciler Kurulu üyesi ve Somun Yemek Hizmetleri sahibi panelist İbrahim Pancar’da konuşmasında girişimciliğin, alternatifler arasında kendine yarayanı cımbızla çekmek olduğunu belirtti ve gençlerin özellikle yaz tatillerini çok iyi değerlendirerek meslekleri tanıyabileceğini söyledi.

Son olarak söz alan Genç Girişimciler Kurulu Üyesi ve otel işletmecisi panelist Arzu Zekiye Özgen’de, daha lise öğrencisiyken turizmci olmayı kafasına koyduğunu, babasının mesleği nedeniyle çok yer gezdiğini ve yine babasından hikayesini çok dinlediği Kuşadası’na inandığını söyledi ve “yaptığınız her işte önemli olan inanmaktır” dedi. Üyesi bulunduğu Kuşadası Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulunun büyük hedefleri olduğunu söyleyen Özgen, amaçlarının gençlerle birlikte hareket etmek olduğunu, gelecekte yerlerini bugünün liselilerine bırakacaklarını ve her zaman kendilerine ulaşarak bilgi alabileceklerini dile getirdi.

Genç girişimciler kurulu üyeleri Emre Nacigil ve Haşmet Boğalı’nın da söz alarak meslekleriyle ilgili bilgi verdiği ve lise öğrencileriyle interaktif bir şekilde gerçekleşen panel süresince ve sonunda öğrenciler Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’a ve panelistlere sorularını yönelttiler ve görüşlerini aktardılar. Kuşadası’nda turizmin gelişmesi için kültürün gelişmesi gerektiğini vurgulayan öğrenciler, okullarından nitelikli eleman olarak mezun olduklarını ve kendilerine daha fazla fırsat tanınması ve iş imkanı yaratılması isteklerini dile getirmenin yanı sıra, okullarıyla ilgili sorunları da gündeme getirdiler.

Panel süresince tüm panelistleri ilgiyle dinleyen ve son derece katılımcı olan öğrencilere panelin sonunda, Genç Girişimciler Kurulu üyeleri tarafından, oturdukları sandalyelerdeki numaralar arasında yapılan çekilişle 3 çift ayakkabı çeki ve bir tablet hediye edildi.

Panelin sonunda Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan tarafından, öğrencilerin Kuşadası Ticaret Odası’na ulaşımında otobüs desteği sağlayan Ahmet Özyiğit’e teşekkür belgesi verilirken, Genç Girişimciler Kurulu başkanı Edip Sayıalioğlu tarafından da gençlere destek verdikleri ve önlerini açtıkları için Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu adına başkan Serdar Akdoğan’a teşekkür belgesi verildi.