Kuşadası’na Hilton’u getiren Göçtur Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova, bölgenin turizm potansiyeliyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 2015 turizm sezonunda beklentilerini açıkladı.

Turizm yatırımlarıyla dikkat çeken Göçtur, Kuşadası’ndaki eski tabakhaneler bölgesini restore ederek, buraya 5 yıldızlı DoubleTree by Hilton oteli açtı. 6 dönümlük arazi üzerine kurulan projede otelin yanı sıra restoran-bar, kafe, kitabevi ve kültür merkezinin de yer aldığı bir yaşam merkezi oluşturmuştu. 1993’te Kuşadası’nda Pine Bay Tatil Köyü’nü hizmete açan Göçtur’un Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova, Kuşadası’ndaki turizm potansiyelini değerlendirdi. Son 5 yıldaki çalışmalarla bölgenin tekrardan yükseliş trendine girdiğini anlatan Çukurova, "Değişen dünya, internet, globalleşme, insanların özele ve farklı ilgi alanlarına daha çok arayışta olmaya başlaması, bölgemize olan odağı güçlendirdi. Kuşadası, tarihi mekanların ortasında yer alıyor. En yoğun tatilin yapıldığı dönemlerde bile çok güzel bir iklimi var. Bu özellikler tatilciler tarafından yeniden fark edilmeye ,dikkat çekmeye başladı. Kısacası bölgemizin popülaritesi yeniden arttı. Almanlar ve İngilizler’de yükseliş görüyoruz. Yeni pazarlar bölgemize geliyor. Ortadoğu güçleniyor. Almanya yükselişte ve İskandinav pazarına inanıyorum" dedi.

2014 yılının güzel geçtiğini ifade eden Çukurova, yapılan temaslar doğrultusunda da 2015’in de iyi bir sezon olacağını tahmin ettiklerini anlattı. Türkiye’nin 40 milyon turist sayısına yaklaştığını kaydeden Naile Göçen Çukurova, "Burada önemli bir payı Rus pazarı alıyor. Rusya’da yaşanan dalgalanmalar, şu anda boşluk havasını yarattı. Ancak bilinç ve farkındalık çok yüksek. Gelişmeler olumlu yönde. Sezona kadar bu sürecin atlatılacağını düşünüyoruz“ dedi.

Kuşadası’nın yükseliş trendine girdiğini kaydeden Çukurova, “Kuşadası, şu anda yükseliş trendine girdi. Türkiye’nin en büyük kongre merkezi açıldı. Pamucak’ta yeni golf sahaları açılacak. Bir iki yıl içinde onlar devreye girecek. Marka oteller geliyor. Bizim işleyeceğimiz çok ürünümüz var. Dünya bu trende gidiyor, yereli görmek istiyor. İnternet burada çok güçlü bir araç. E-ticaret, önemini her gün önemini artıracak. Biz misafirlerimize farklı tatları doğru yaşatabilirsek, Kuşadası’nın önünün çok açık olacağını düşünüyorum" diye konuştu.