Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Kuşadası’na 5 yeni okul yapmayı planladıklarını, Kadınlar Denizi Mahallesi’ne yapılacak okulun ihalesinin tamamlandığını söyledi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yatırımlardan sorumlu Müdür yardımcısı Vahit Çopur ile birlikte Kuşadası’nda çeşitli incelemelerde bulunurken, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı da ziyaret etti. Kuşadası’nda eğitim standartlarının yükseltilmesi için çalıştıklarını belirten Töre, yaptığı görüşmelerde Kuşadası’na yapılacak olan okullar ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Göreve geldiği son 3yıl içerisinde Kuşadası’nda vatandaş işbirliği ile 4 okul yaptıklarını söyleyen Töre, yine hayırseverlerin arsa bağışlarıyla 5 yeni okul yapılacağını kaydetti. Töre, “Kadınlardenizi mahallesinde, önümüzdeki öğretim yılına yetiştireceğimiz 24 derslikli okul için düğmeye basıldı. İhalesi yapıldı. Hemen ardından hayırseverlerin desteğiyle İkisi Davutlar, ikisi Kuşadası merkezde dört okul daha yapacağız ” dedi.

Bu arada, Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Kuşadası Belediyesi’ni ziyareti sırasında yaptıkları çalışmalarla ilgili Belediye Başkanı Kayalı’ya da bilgi verdi. Başkan Kayalı’da eğitime verdikleri önemi dile getirerek, bunu öğretim yılı başında okullara yaptıkları desteklerle biraz da olsun gösterdiklerini söyledi. Yasalar ve olanaklar ölçüsünde desteklerinin süreceğini de söyleyen Kayalı, “Geleceğimiz olan çocuklarımız her şeyin en güzeline, en iyisine layık. Onların sağlıklı, güzel bir ortamda eğitim görmeleri için Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.