Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’de çalışan personele iş güvenliği semineri verildi.

Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel sahnesinde gerçekleştirilen Seminerde İş Güvenliği Uzmanı Fatma Gül Yıldız yaklaşık 120 temizlik işleri personelini iş güvenliği konusunda bilgilendirdi.

Seminerde konuşan İş Güvenliği Uzmanı Fatma Gül Yıldız İş Kazaları ve Meslek hastalıkları hakkında bilgilendirme yaparak, “İş kazalarının sebeplerinin başında dikkatsizlik ve bilgisizlik vardır, görmedim düşünmedim, bilmiyordum, acelem vardım gibi söylemleri bunlara örnek olarak göstere biliriz. iş kazalarının ana sebeplerini insani ve teknik sebepler olarak 2 ye ayıra biliriz. İnsani sebepler deminde söylediğim gibi bilinçsizlik ve dikkatsizlikten kaynaklanır, Teknik sebepleri ise, yine dikkatsizlik temelli olup birçok örnekle anlatıla bilinir. Zemin kayganlığı, yetersiz aydınlatma, yetersiz ısıtma, elektrik kaçakları, havalandırmaların kapalı ya da yetersiz olması, elektrikli el aletlerinde meydana gelen arsa bunlara örnek verile bilir. Meslek Hastalıklarını ise Kimyasal, Biyolojik ve Fiziksel sebepler olarak dörde ayıra biliriz. Bunların arasında sizleri en çok ilgilendiren kimyasal sebeplerdir, çünkü temizlik işlerinde kullanılan maddelerin neredeyse tümü kimyasal maddelerdir. Kimyasal meslek hastalıklarının en büyük sebebi, kimyasal maddelerin gerek dokunarak gerekse solunum yoluyla vücuda temasıdır. Siz, siz olun kimyasal maddelerle temas sırasında temizlik maskeleriniz ve eldivenlerinizi takın. Biyolojik sebeplere ise çöplerde barınan mikropları örnek vere bilirim. Mesleki Fiziksel hastalıkların başlıcaları ise bel ve boyun fıtıkları ayak kol ağrıları ve romatizmadır. Bu hastalıklara yakalanmamak için saatte bir 5’er dakikalık dinlenmeler ve yardımlaşarak çalışma yöntemlerini önere bilirim. Şunu unutmayın arkadaşlar, bilinçli kişini başına Meslek hastalığı ve ya İş kazası gelmez” dedi

Seminer sonunda Temizlik işçilerine verilen bilgilendirme ile ilgili 10 soruluk bir test yapıldı. testte başarı kaydedenlere önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek toplantıda konuyla ilgili başarı sertifikası verileceği söylendi.