Kuşadası’nda Sanayi Sitesi bölgesi çevre yolu üzerinde bir inşaatın hafriyatının bulunduğu bölgede meydana gelen toprak kaymasının neden olduğu tehlike büyüyor. Yollarda ve binaların önlerinde muşamba ile önlem alırken, trafik ekipleri bölgede trafiğe kapalı sokak sayısını 5’den 8’e çıkardı.

Etkili yağmurlar sonucu meydana gelen toprak kaymasına belediye ve Aydın’dan gelen Aydın Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, özellikle Mücella Emgin Sitesi, Dergah Sitesi ve Özgün Sitesinin olduğu bölgede tehlikenin devam ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası’nda Sanayi Sitesi bölgesinde çevre yolu üzerinde 2 ay önce de benzer toprak kayması olan ve hafriyat çalışması yapılan bir inşaatta gündüz devam eden sağanak yağmurun ardından toprak kayması meydana geldi. Etkili yağmurlar sonucu meydana gelen toprak kaymasına belediye ve Aydın’dan gelen AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, tehlikenin devam ettiği bildirildi. Yaklaşık 20 metre yüksekliği bulan hafriyat alanındaki toprak kaymasının meydana gelmesiyle birlikte Kuşadası Belediyesi Zabıta ekipleri bölgede kontrol noktası oluştururken, belediye fen işleri ekipleri ise çatlak ve yarık oluşan yerleri muşamba ile örterek önlem aldı. Kuşadası ve çevresini etkisi altına alan sağanak yağmur ve fırtınanın devam etmesi nedeniyle bölgedeki sitelerde oturanlar büyük korku yaşarken, hafriyat yapılan inşaatın üst bölümündeki cami ile birlikte 20’ye yakın siteye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Toprak kayması sonucu daha önce 5 sokağı trafiğe kapatan ekipler, akşam saatlerinde de 3 sokağı daha trafiğe kapattı ve trafiğe kapanan sokak sayısı 8’e çıktı.