TOBB koordinasyonunda, girişimciliğin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Türkiye genelinde Odalar ve Borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten ve 81 ilde faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük girişimci ağı TOBB Kadın Girişimciler Kurulları ile TOBB Genç Girişimciler Kurulları’nda seçim yapıldı.

Bu kapsamda Kuşadası Ticaret Odası’nda da oluşturulan TOBB Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurullarında il icra komitesi üyeliği için, kurul üyeleri arasında yapılan seçim Kuşadası Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. İcra Komitesi seçimleri öncesinde TOBB KGK ve TOBB GGK İl Kurullarına üye olmak isteyen kadın ve genç girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası’na başvuruda bulunarak icra komiteliğine aday olmak istediklerini belirtti.

TOBB tarafından belirlenen seçim takvimi gereğince 25 Aralık 2014 tarihinde 10:00 ile 16:00 saatleri arasında gerçekleşen seçimlerde TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi asil üyeliklerine Edip Sayıalioğlu ile Tevfik Burak Başterzi seçilirken, Selman Yıkılmaz ile Fatih Akalın yedek üyeliğe seçildi. Aynı şekilde, TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesine ise, Nurgil Gürcan ile Arzu Zekiye Özgen asil üyeliklere, Derya Durmuş ile Necmiye Güneş de yedek üyeliğe seçildi.

Seçim sonrasında açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, TOBB bünyesinde oluşturulan Genç Girişimciler ve Kadın girişimciler kurullarının aktif çalışmaları gerektiğini belirterek, “Her iki kurul üyelerine de başarılar diliyorum. Kurul üyeliği kapsamında 32 kadın girişimci üyemiz 32 de genç girişimci üyemiz mevcut. Bu grubun içerisinden her iki kurul için de TOBB tarafından Aydın il icra kurulunda odamızı temsil etmesi için ayrılan kontenjan sayımız 2 idi. Seçilen arkadaşların odamızı Aydın’da en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Keyifli heyecanlı ve birlik içerisinde geçen seçimler sonucunda tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ayrıca sergiledikleri birlik ve beraberlik adına da hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Bu kurullarda görev yapacak arkadaşlarım ilçemizdeki kadın ve gençler arasında girişimciliğin gelişmesine de öncülük ederek, yol gösterecekler. O nedenle de hepsine çok iş düşüyor“ dedi.

İl icra komitesine seçilen üyeler, 9 Ocak 2015 tarihinde koordinatör odalarında yapılacak olan seçimlerde il icra komitesini oluşturarak başkanlarını belirleyecek.