Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri dolandırıcılık, kapkaç ve hırsızlık konularında vatandaşları dağıttığı broşürlerle uyardı. Maskot polis ’Selecon’ ile ilçenin en işlek alanında stant açan polis ekipleri büyük ilgi çekti.

Nazilli Belediye Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Türkmen ve Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy da katıldı. Polis ekipleri açılan stantta dağıttıkları broşür ile telefon dolandırıcılığı, bankamatik dolandırıcılığı, motosiklet hırsızlığı, bilişim suçları, otodan hırsızlık, evden hırsızlıklar ve kapkaç konularında broşür vererek bilgilendirdi. ‘Selocan’ isimli polis kıyafetli maskotun eşlik ettiği etkinliğe özellikle çocuklar ilgi gösterdi.

Nazilli Kaymakam vekili Cevdet Ertürkmen, Toplum Destekli Polis ekiplerinin suç işlenmeden önce vatandaşın can ve malına karşı oluşabilecek tehdit ve saldırıları bertaraf etmek olduğunu söyledi. Kaymakam Ertürkmen; “Toplum Destekli Polisimiz bunu yaparken suç oluşmasına imkan sağlayan şeyleri ortadan kaldıracak, vatandaşımız da bu noktada polisimize destek sağlayacak. Alanlarımızın, şehirlerimizin büyümesi kentleşmemizin farklılaşması, farklı kültürlerin bir arada yaşaması kentlerde ki aynılığı bertaraf etti. Artık çok farklı kent ortamında yaşıyoruz. Artık sokağımızda yaşayan insanlarımızı, mahallemizdeki bazen de apartmanımızdaki insanları tanımıyoruz. Bu konuda kolluk güçlerimize karşı vatandaşımızın duyarlılığının biraz daha artmasını bekliyoruz. Dağıtılan bu broşürlerin dikkatlice incelenerek, herhangi bir sorun olduğunda 155 Polis İmdat hattının aranmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Telefon dolandırıcılığı ve semt pazarlarında meydana gelebilecek hırsızlıklar konuları ağırlıklı olmak üzere trafik konusundan kapkaça kadar birçok konuda broşür dağıttıklarını söyleyen Emniyet Müdürü M. Ali Berksoy da; “Selocan maskotumuz ile bir farkındalık yaratarak öncelikle çocuklara polisi sevdirmek istedik. Bunun yanında şeker ikramımızın ardından ailelerimize de çeşitli asayiş olaylarıyla ilgili bilgilendirme broşürleri hazırladık. Bu güne kadar 20 bini aşkın el ilanı dağıtarak Nazillilileri bilgilendirmeye ve hırsızlıklara karşı uyarmaya çalışıyoruz” dedi.