Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karacasu İlçe Kongresi’nde genel merkezin adayı Kutsi Küçükyörü’nün karşısına çıkarak seçimi kazanan Adnan Tuncer, mazbatasını aldığı gün istifa etti.

9 Kasım 2014 Pazar günü 3 bin 500 üyesi bulunan AK Parti Karacasu İlçe Teşkilatının 401 delegesinin sandık başına gittiği 5. olağan genel kurulda genel merkez adayının karşısına çıkan ve 4 oy farkla seçimi kazanan Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Tuncer, yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmelerin ardından istifasını sundu. Tuncer, düzenlediği basın toplantısı ile istifasının nedenini açıkladı.

Teşkilattan ve tabandan aday olması için ciddi bir baskı olduğu için seçimlere katıldığını belirten Adnan Tuncer; “Aday olmamam halinde bazı kesimlerin kongre günü olay çıkartacağı bilgisini aldım. Böyle bir durum karşısında AK Parti için Karacasu’da telafisi olmayan sonuçlar çıkartacaktı. Bu durumda görüş ayrılığına düşen parti tabanı arasında kin ve nefret tohumları ekilecekti. Bu nedenle karar verme noktasında ya aday olmayıp yaşanması muhtemel bir kargaşaya göz yumacaktım, ya da aday olup kongre tepki koyan delegelerin sakinleşmesini sağlayacaktım. Ben ikincisini tercih ettim. 2007 yılında başlayan AK Parti yolculuğum 2071 hedefine ve daha da ilerisine taşınacaktır. Gördüğüm lüzum üzerine AK Parti ilçe başkanlığı görevimden istifa ettim. Partimizin ve Genel Merkezimizin emrindeyim” ifadelerini kullandı.