Nazilli’ye bağlı Uzunçam Mahallesi’nde Nazilli Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen çok amaçlı cemiyet alanı düzenlenen tören ile faaliyete geçirildi.

Nazilli Belediyesi tarafından Uzunçam Mahallesinde vatandaşların düğün nişan gibi cemiyetlerini yapabileceği üstü kapalı 375 metrekare alan üzerine yapılan çok amaçlı sosyal çatının açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. 15x25 ebadında Profil kaideli çelik Konstrüksiyon malzemeden oluşan sosyal amaçlı çatı ile 75 metrekare alan üzerine 15x5 ebadındaki müştemilat binasının açılış törenine, Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri, Oda Başkanları, MHP Nazilli İlçe yönetimi, Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ayşe Taylan, mahalle muhtarları, mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı. Nazilli Belediyesi mehteran takımının gösterileri ile başlayan ve tavuklu pilav ikramının yapıldığı açılış töreninde ilk konuşmayı mahalle Necdet Gönen yaptı.

Mahallesinde yapılan tüm hizmetlerden dolayı Nazilli Belediyesi çalışanlarına ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a teşekkürlerini sunan Necdet Gönen; “Yıllardır cemiyetlerimizi yapabilmemiz için bir sıkıntı içindeydik komşu evlerden elektrik alacağız diye o sıcak çadırların altında misafirlerimizi en iyi bir şekilde ağırlaya bilmek için uğraşırdık. Burası yıkılmak üzere olan eski okul idi. Her zaman bizlere sahip çıkan uç beylerim diyen değerli belediye başkanım Sayın Haluk Alıcık mahallemize göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı böyle güzel bir tesise bizleri kavuşturduğu için tüm mahalle halkım adına teşekkür ediyorum. Kendilerinden Allah razı olsun” dedi.

"Benim için hırsız demesinler, bu ülkeyi sattı demesinler, vatan haini demesinler varsın"

Biz her kesime hizmet ediyoruz. Hizmet bizim işimiz diye konuşmasına başlayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli Belediyesinden hizmet alan mahallelere 20 milyon liranın üzerinde hizmet yaptıklarını belirtti. Bu milletin emanetçisi olduklarını vurgulayan Belediye Bakanı Alıcık “Hepinizden Allah razı olsun. Sahip çıkmaya devam ediyorsunuz. 2009 yılında sahip çıktınız, bu şehrin belediye başkanı yaptınız. 2014 yılında da yine sahip çıktınız devam ettirdiniz, 8 yıldır da sahip çıkıyorsunuz. Nazilli bizim doğduğumuz, büyüdüğümüz ve öleceğimiz bir şehir. Bu milletin hizmetkârı olmaya gönül verdiğimiz Nazillimizde Allah bize belediye başkanı olmayı nasip etti. 2014 seçimleri öncesinde benim için düğün evinin tefçisi, ölü evinin yasçısı dediler. Benim için hırsız demesinler, bu ülkeyi sattı demesinler, vatan haini demesinler varsın bunları desinler. Nazilli her şeyden çok daha önemli. Nazillinin her sokağını karış karış biliyorum. Bunu bildiğim gibi her kurumunda neler yapması gerektiğini biliyorum. Ama biz Nazilli’nin neye ihtiyacı olup olmadığını da biliyor elimizi taşın altına her daim koyuyoruz. Bu ne siyasetle olurdu ne de başka bir şeyle olurdu. Bu yalnızca memleket sevgisiyle oluyor. Biz bu millete hizmet etme gayesi olan kişileriz” diye konuştu.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık konuşmasının devamında mahallelerde yaptıkları hizmetlerden en önemlileri olan cami ve köprüler hakkında da açıklamalarda bulundu. Üniversite şehri olma yolundaki son gelişmeleri de aktaran Alıcık, OTDÜ’den sonra en büyük kampusa sahip olacak olan Sümer Kampusunun kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti.

Alıcık, son günlerde artan motosiklet kazalarına dikkat çekti

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Uzunçam Mahallesinde yaptığı konuşmada, son günlerde artan motosiklet kazalarına dikkat çekti. Anne ve babalara bu konuda büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Alıcık, üzülmemek adına çocukların her dediğinin yapılmaması gerektiğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde İsabeyli’de yaşanan ve 44 yaşındaki Adnan Balcı ile 26 yaşındaki Uğur Sakarya’nın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan motosiklet kazasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Alıcık; “Bu ara trafik kazaları çok arttı özelliklede motosiklet kazaları. Çocuklarımız istedi diye birçok şeyi gözü kapalı veriyoruz. Özellikle de erkek çocuklarımızı biraz daha ön plana çıkarıyoruz. Ne istedin oğlum sen deyip hemen isteğini karşılıyoruz. Bakın Peygamber efendimiz demiş ki kız çocukları kendini zaten sevdirir. Siz erkek çocuklarınızı da sevin. Hakikaten de öyle kız çocukları kendini sevdiriyor. Onlara sevmeyi öğretin. Erkek çocukların her istediğini almayın. Sonra ah vah çekmeyelim. Geçen gün İsabeyli Mahallesinde olan kazada gencecik evladımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Fakat acayip derecede kontrolsüz hareket ediliyor. Hız yapılıyor. Biraz evlatlarımıza sahip çıkalım. Frenleyelim, biraz çocuklarımıza durun bakalım diyelim. Biraz çocuklarımızı üzelim. 14, 15, 16 yaşında gencecik çocuklarımız kaybetmektense bize küsmeleri bize kızmaları çok daha iyi. Bunları özellikle söylemek istedim. Not aldım ki her yerde söyleyeyim. Gençlerimize sahip çıkalım” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın konuşmasını tamamlamasının ardından okunan dua sonrası açılış törenine katılan davetliler, mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri eşliğinde kurdeleyi kesen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Hayırlı olsun dileklerini yineledi. Kurdelenin hep birlikte kesilmesinin ardından Uzunçam Muhtarı Necdet Gönen Başkan Alıcık’a mahallesinde yaptı hizmetlerinden dolayı plaket takdiminde bulundu.