Sosyal Belediyecilik gereği AB’nin hibe programı kapsamında bulunan “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi” programına müracaat eden Nazilli Belediyesi “Engelsiz Yaşam” proje adıyla yola çıktı.

Nazilli Belediyesi yine bir sosyal projenin altına imza attı. Sosyal Belediyecilik gereği AB’nin hibe programı kapsamında bulunan “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi” programına müracaat eden Nazilli Belediyesi “Engelsiz Yaşam” proje adıyla yola çıkarak Engelli bireylerin sosyal entegrasyonları ile istihdam edilebilirliğinin, istihdam ve işgücüne katılım oranlarının arttırılmasına katkıda bulunacak.

Proje’nin özel amacının proje kapsamında düzenlenecek bilgilendirme bilinçlendirme ve medya faaliyetleri ile engelli bireylere karşı ön yargıları gidermek olduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli’de yaşayan 3.’üncü derece (%40-59) ve daha az özür oranına sahip 18-35 yaş arası 120 engelli bireyin mesleki ve kişisel niteliklerini arttırarak işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Nazilli Belediyesi tarafından Engelsiz Yaşam projesi adı ile yola çıkılan “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi” programının temel faaliyetlerinin Proje yönetim ve yaygınlaştırma, işveren ve meslek odalarına yönelik bilgilendirme ve önyargıların azaltılmasına yönelik faaliyetler, engellilere yönelik sosyal entegrasyon ve mesleki beceri faaliyetleri, Pisikososyal ile destek, sosyalleşme ve raporlama faaliyetleri olarak altı ana başlık altında toplandığını hatırlatan Başkan Alıcık “Yaşanılan sorunların çok boyutlu olduğu açıktır. Bu nedenle de sorunların aşılabilmesi yönünde bir mücadele verilmesi gereklidir ve bu mücadele hep birlikte yapılmalıdır. Engellilik, her dönemde ve her toplumda pek çok kişiyi yakından ilgilendiren önemli konulardan biridir. Nazilli belediyesi olarak engelsiz yaşam girişimlerimiz ve engellerimize yönelik çalışmalarımız ile araştırmalarımız devam etmektedir. Proje birimimiz ile “engelsiz yaşam için daha neler yapabiliriz” çalışmalarımız kapsamında AB projesi oluşturduk ve müracaatta bulunduk. Projemizin amacı Engelli bireylerin sosyal entegrasyonları ile istihdam edilebilirliğinin, istihdam ve işgücüne katılım oranlarının arttırılmasına katkıda bulunmaktır. Projeye göre Hedef gurupların Nazilli’de yaşayan 3.’ncü derece (%40-59 ve daha oranına sahip 18-35 yaş arası 40’ı kadın 120 engelli birey ve ailelerinden oluşuyor. İşte bu amaçlar doğrultusunda projemizin nihayetlenmesi ve bu çalışmayı da hayata geçirdiğimiz takdirde engellilerin toplumla gerçek anlamda bütünleşmeleri için uygun zemini hazırlamış olacağız” dedi.