Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile temasta bulunarak Nazilli içinden geçen Dereköy Çayı’nın ıslah edilmesi talebinde bulunması ile başlayan süreçte çayın su akacak kısmında beton zemin ve kenar duvarlarının yapımları ile ıslah çalışmaları tamamlandı.

Çayın iki tarafında bulunan mevcut yolardan 7 şer metre çay yatağı içerisine paralel olarak genişletilmiş bölümlerinde ise Belediye tarafından yapımı devam etmekte olan çalışmaları hakkında bilgiler alan Başkan Alıcık çalışmaları yerinde inceledi.

Çayın ıslah çalışmaları sırasında Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Cumhuriyet ve Turan Mahallesi üzerinde 500 metre uzunluğunda yağmurlama ve atık suyu hattı oluşturarak atık suların Dereköy Çayına akıtılmasını sağladıklarını hatırlatan Başkan Alıcık, şehrin içinden geçen Dereköy çayının kenar duvarları ve zeminin betonlaşması ile ıslah çalışmalarının tamamlanmasının ardından genişliği kurtaran güzergâhlarda bisiklet ve yürüyüş yolu, kurtarmayan kısımlarda da rahatlatılmış yol çalışmalarının Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapıldığını belirtti. Devlet karayolu üzerinden başlayıp Pınarbaşı Mahallesi sonuna kadar yaklaşık 3 kilometrelik bölümde düzenleme çalışmalarının yapıldığı mevcut yollarda incelemeler yapan ve bilgiler alan Alıcık, Nazilli Belediyesi olarak Nazilli’yi daha sorunsuz daha güzel ve yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

HALKA HİZMET EDECEK

Dereköy çayı üzerindeki küçüklü büyüklü köprülerin bir kısmının yenilendiğini bir kısmında da tadilat çalışmaları yapılarak düzeltildiğini ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Devlet karayolu üzerinden başlayıp Pınarbaşı mahallesi sonuna kadar yaklaşık 3 kilometrelik bölümde çayın iki tarafında bulunan mevcut yollarda çay kenarına dolgu yapılarak 7 şer metre genişletildi. Dolgu yapılarak genişletilen bu güzergâh üzerinde genişliği kurtaran bölümlerinde yürüyüş ve bisiklet yolu kurtarmayan bölümlerinde de rahatlatılmış yol olarak düzenleniyor. Nazilli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince bisiklet ve yürüyüş yolu olarak düzenlemesi yapılan kısımlara yeşillendirme çalışmaları yapılarak belirli aralıklar ile oturma gurupları yerleştirilecek. Yine belediyemizce yapılacak olan ışıklandırma çalışmasından sonra rahatlatılmış yollar ile yürüyüş ve bisiklet yolu halkımıza hizmet vermeye başlayacak” dedi.