Nazillide, son yıllarda başlayan modern yapılaşma çalışmalarına bir yenisini daha ekleniyor. Kenti görüntü kirliliğinden uzaklaştıracağı gibi aynı zamanda trafik sorununu da en aza indirecek Galericiler Sitesi kuruluyor.

Şehir Merkezinde gelişi güzel yerleşmiş traktör ve 2 el oto alım satım yapan galericilerin tek bir yerde toplanmasına öncülük eden Nazilli Belediyesi 50 bin 144 m2lik alanda ortak Galericiler Sitesi yapılabilmesi ve küçük sanayi alanında büyük yatırım alanı ihtiyacı için en az 5 Bin metrekarelik parseller oluşturmak amacı ile verdiği arazinin çevre düzenleme çalışmalarını yapıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre şehir merkezinde ikinci el oto alım satımı yapan galericilerin şehir dışına taşınmasının da zorunlu hale gelmesi nedeniyle daha önceden Nazilli Belediye Başkanlığı ile Nazilli Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Nuri Arslan ve Yönetim Kurulu arasında S.S. Nots Nazilli Mot. Araç. Tic. Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ile birlikte başkanlık makamında bir anlaşma imzalandığını hatırlatan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yapım çalışmaları devam eden Galericiler sitesinde incelemelerde bulundu.

Galericiler Sitesi’nin kenti görüntü kirliliğinden uzaklaştıracağı gibi aynı zamanda trafik sorununu da en aza indireceğini söyleyen Başkan Alıcık Nazilli’nin organize sanayi ve üniversite şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti. Bu yolda Nazilli Belediyesi olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Alıcık, “Maddi ve manevi elimizden gelenin fazlasını sanayi ve üniversite şehri olma yolunda harcıyoruz. İlk günkü hizmet heyecanımızla büyük kentlerde ne varsa, Nazilli’de de olması için gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü Nazilli bunu hak ediyor” dedi.

Nazilli Belediyesi olarak topluma yararlı olan projeleri üretmeyi ve uygulamaya geçirmeyi düstur edindiklerini ifade eden Başkan Alıcık, “Yapım çalışmalarına yaklaşık 2 ay kadar önce başlanan galericiler sitesinin 50 dönümlük alanı Nazilli Belediyesine ait bir alandı. Usul ve esaslarının belirlendiği Galericiler Sitesinin yapım çalışmaları 2014 Yerel seçimlerden önce başlanacaktı. Ancak biz bölgede alt yapı ve yol yapımı çalışmalarına öncelik vererek Galericiler Sitesinin yapılacak projeler listesine koyduk. Şu an yapım çalışmaları devam eden Galericileri Sitesinin tamamlanması sonrasında şehrin görüntüsü, şehrin ulaşımla olan sıkıntısı değişecek. Yaklaşık 50 bin metre karelik alanda 27 bloktan oluşacak Galericiler Sitesi’nde 96 satış birimi, 1 idari bina, 2 Teknik Servis Bölümü, 1 Güvenlik Odası ve sosyal tesislerden oluşacak. Bu sayede Nazilli’de nasıl içkili mekânları tek bir yerde topladıysak traktör ve 2. El oto alım satan galeri de tek bir çatı altında toplamış olacağız. Bunun yanında Nazilli Belediyesi olarak Ticaret odasına itfaiyenin karşısındaki arsayı verdik. Ticaret odası da biliyorsunuz Nazillimizin ticaretinin daha iyi yerlerde olması için çalışmalar yapmaktadırlar. Ticaret Odasının Nazillide daha iyi daha güzel bir yerde binası olması için yeni binalarının çalışmalarını başlattılar. Yeni Ticaret Odası binasının doğusundaki alanın ise yeni sanayi sitesi düğün salonları ve iş yerleri yapılmakta. Nazilli Belediyesi olarak Nazillimizin Organize sanayi ve Üniversite Şehri olması için ne yapılması gerekiyorsa çalışmalarımızı o yönde yoğunlaştırdık. Nazillimizin iş ve aş derdine ne gibi çare olunması gerekiyorsa bunları elimizden geldiğince yapmayı çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.