Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin, genç kız ve kadınların yaşamlarını değiştirmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği ‘Bir Kadın Bir Umut’ konulu seminer büyük ilgi gördü. Okyanus derneği tarafından hazırlanan ve içişleri bakanlığı tarafından da onaylanan ‘Emekler Ekmek Olsun’ adlı projede yer alan kursiyer kadınlar, Başkan Yardımcısı Esin Ülkü Beyazıt’ın sunumu ile kişisel eğitim, kanuni haklar, özgüven ve sağlıklı çalışma hayatı konularında bilgilendirildi.

Düzenlenen programda yaklaşık 10 ay süren ‘Emekler Ekmek Olsun’ programının ardından proje grubunda bulunan kadınlara iş imkanı sağlanması, dezavantaj gurubundaki kadınların ise girişimcilik yönlerinin desteklenmesi, gelir getirici dikiş eğitimi ile kursiyer kadınlara mesleki beceri kazandırmak gibi konular vurgulandı. Semineri hazırlayan Esin Ülkü Beyazıt; “Farklı kültürlere sahip olan kadınlarımızın iş ortamında kaynaşmalarını sağlamak ve kadınlarımıza mesleki beceri kazandırmakla beraber özgüven ortamı yaratmak dernek olarak en önemli hedeflerimizdendir. Bizler için hayata dokunan her kadın bir umuttur” dedi.

Proje amacının Nazilli’nin sosyo-ekonomik durumuna göre kadınlara iş olanağı sağlamak olduğunu söyleyen dernek başkan yardımcısı Esin Ülkü Beyazıt; “İlçemizde kadınlara yönelik iş imkânlarının kısıtlı olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle ev kadınlarının gelir getirici meslek talepleri oldukça fazladır. Derneğimize üye olan kadınlarımızın taleplerine bakıldığında dikiş eğitimi öğrenme istekleri vardır. Bu talepler doğrultusunda hem mesleki beceri kazandırıcı, hem de gelir getirici bir projeye ihtiyaç duyulmuştur. Katılımcı kadınların iş imkanı bulup, evine ve çocuğuna ekmek götürmesine, kendi ayaklarının üzerinde durabilmelerine yardımcı olmak üzere yola çıktığımız projemizde artık finale yaklaşıyoruz. Bu proje ile modern dikiş kullanımı eğitimi verilerek, evlerinde veya tekstil atölyelerinde çalışma imkânı sağlamaktır Amacımız kadınları bilinçlendirmek ve eğitimleri ile istihdamlarına destek olmaktır” dedi.

Eğitim seminerlerine dahil olacak konularda ihtiyaç analizi için yapılan anketlerin sonuçlarında kadınların neler istediklerini ve nelere gereksinim duyduklarını belirlediklerini ifade eden Beyazıt; “Alınan eğitim sonunda öncelikler arasında kadınlarımızın kişisel gelişim ve özgüven konularında eğitim isteği olduğunu gördük. Tespit edilen konularda da seminer için hazırlıklar yapacağız” şeklinde konuştu.