Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu, ‘Şeb-İ Yelda’ konseriyle davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, İsabeyli Belediye eski Başkanı Bekir Kuvvet Erim, İlçe Şube Müdürü Latif Akgün, daire amirleri ve Nazillili sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği gece alkışlarla sona erdi.

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu 17 erkek korist ve 23 kadın koristi ile sahne aldığı gecede, Nazillili sanatseverin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Konserde 15 solist soloları ile şarkılarını icra ederken, konserin birinci bölümünde Acem Kürdi ve Hicaz makamında 12 eser sunuldu. İkinci bölümde ise Nihavent, Kürdilihicazkar ve Kürdi makamından 12 eser sunuldu.

Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki üç koronun yıl içerisinde sanatseverleri verdiği konserlerle unutulmaz keyifli anlar yaşattıklarını ifade eden Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ramazan Gülmez; “İlk koromuz, Türk Halk Müziği Kulübü Korosu halkımızın bağrından çıkan türküleri sizlerle paylaşmakta ve şefliğini de Orhan Yeşiltepe yapmaktadır. İkinci koromuz Nazilli’de ve çevresinde görev yapan öğretmenlerden oluşturduğumuz öğretmenler korosudur. Tüm konserlerinde Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğinin sevilen örneklerini otantik sazlarla çalıp sizlerle paylaşmaktadır. Üçüncü koromuz ise konserini izlediğimiz Türk Sanat Müziği kulübü korosudur. Türk Sanat müziğimizin klasik ve sevilen eserlerini sanatseverlerimizle paylaşmaktadır. Şefliğini Mustafa Dinçkol yapmaktadır” dedi.

Konser bitiminde İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, İsabeyli Belediye eski Başkanı Bekir Kuvvet Erim, İlçe Şube Müdürü Latif Akgün, daire amirleri, ‘Şeb-İ Yelda’ konseri için koro ekibini kutlayarak teşekkür ettiler.