Nazilli’de faaliyetlerini yürüten 7 sivil toplum örgütü bir araya gelerek, son günlerde Türkiye ve Nazilli’de yaşanan olayları değerlendirdi.

İstasyon Meydanı Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen sivil toplum örgütleri, Türkiye geneli ve Nazilli’de yaşanan olaylarda Atatürk büstü ve Türk Bayrağına yapılan saldırıları kınadı. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan sivil toplum örgütü üyeleri adına basın açıklamasını TGB Nazilli İlçe Başkanı Furkan Doğan okudu.

Atatürk büstü ve Türk Bayrağına yapılan saldırıları kınayan Doğan, "Atatürk büstlerine yapılan saldırılarla Atatürk yok edilemez. Tam tersine, Atatürk’e büyük sevgi ve saygıyla bağlı milletimizin gerçekleri görmesine fırsat tanımış olur. Yapılan saygısızlık Atatürk’e ise bu Türkiye Cumhuriyeti Devlet’ine, Türk milletine yani hepimizedir. Yapılan saldırılar kabul edilemez, sindirilemez. Bu ülkede bayrağımız ve Atamız aynı vatanda kardeşçe yaşamanın teminatıdır. Bizler 29 Ekim’de Türk bayraklarıyla Türkiye’nin her yerinde sokaklardayız. Tüm yurtseverlerimizi bizimle birlikte Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamaya davet ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından sivil toplum örgütleri sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.