Aydının Didim ilçesinde bu yıl 4. düzenlenen Deve Güreşi Festivalinde 120 deve kıran kırana mücadele etti.

Didim’de bu yıl 4. düzenlenen Deve Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Didim’e bağlı Dalyan Mahallesinde gerçekleşen Deve güreşlerinde 120 deve kıran kırana mücadele etti. Güreşleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, Didim Belediye Meclis üyeleri birlikte izledi. Güreş öncesinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay güreş severleri birlikte selamladı

Güneşli bir havada gerçekleşen deve güreşlerinde vatandaşlar römorklar ve arabaların üzerinde güreşi izledi. Deve güreşlerinin vazgeçilmezi davul zurna ekipleri güreş alanında halkı coştururken deve sucuğu da alana gelenlerin vazgeçilmezi yiyeceği oldu.

Güreş arenasında gerçekleşen güreşlerde develer kıran kırana mücadele ederken, zaman zaman develeri ayırmak zor olurken, güreş severlerde heyecanlı gözlerle güreşi takip ettiler.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Deve güreşi kültürünü devam ettirmek için güreşleri düzenlediklerini belirterek “Ege yöresinin çok önemli kültürü, yerleşik olarak bir çok yerde yapılıyor. Katılım yüksek; bu kültürü aktarmak lazım. 120 deve bugün burada, Önemli develer burada, kendi kültürü kendi içerisinde yaşatan bir durum bizde yerel yönetimler olarak destek oluyoruz. Son derece güzel bir ortam, burada olmaktan mutluyum” dedi.

Güreşi izlemeye gelen vatandaşlar ise bu tür bir organizasyonun yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken güreşlerin bir kültür organizasyonu olduğunu ifade ettiler.