Aydın Türk Ocağı tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Aydın Türk Ocağı’nca 22 Aralık 1914-05 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen askerler için anma yürüyüşü düzenlendi. Efeler ilçesi Kent Meydanı’nındaki Şehitler Abidesi’nden başlayan yürüyüş Zafer Meydanı, Pınarbaşı ve Tabakhane Deresi boyunca devam ederek Kalfaköy Mahallesi’ne ulaşıldı. Kalfaköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen anma programında şehit Mehmetçikler için saygı duruşunda bulunuldu, Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Kalfaköy Mahallesi’ne az bir mesafe kala aniden başlayan sağnak yağış şehitlerin o dönemlerde ne gibi zorluklarla mücadele ettiğinin de göstergesi oldu.

Anma etkinliğin ardından tekrar başlayan yürüyüş, 6 kilometrelik güzergahın ardından Aydın Valiliği önünde son buldu. Etkinliğe TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP eski Aydın Milletvekili Recep Taner, Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Mustafa Karaca, MHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul, sendika başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, yaptığı açıklamada, "Bu yürüyüşümüzün amacı özellikle gençlerimize vatanseverlik, kutsal değerlerimiz için fedakarlık ve tarih bilincinin aşılanması, birlik ve beraberlik anlayışının hatırlatılmasıdır. Sarıkamış’ta şehit olan askerlerimizin ruh hallerini anlamaya çalışacağız. Acımasız ve dayanılmaz tabiatın tüm zorluklarına rağmen, emrin ve itaatin doruk noktasında bir tavır sergileyenleri, vatan için ve kendi nesillerinin geleceği için kar ve soğuğun derinliklerine girenleri, Allahüekber Dağı’na tırmanan Mehmetçiklerimizin doğayla ve düşmanla mücadelesini anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz. Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen kahramanlarımızın şahsında Türk tarihinin bütün şehitlerini selamlamayı amaçlıyoruz" dedi.

"AMACINA UYGUN BİR YÜRÜYÜŞ OLDU"

Kalfaköy Mahallesi’ne az bir mesafe kala başlayan yağmura sevindiklerini kaydeden Doyuran, "Senelerdir bu yürüyüşü düzenliyoruz. Her zaman o dönemde yaşanan zorlukları anlayabilmek adına soğuk ve yağmurlu günlerde yürüyüşümüzü gerçekleştirmek istiyorduk ama bu kadar zor bir yürüyüş şimdiye kadar hiç olmamıştı. Yağan yağmur bizi ıslattı ama Sarıkamış Herakatı’ndaki askerlerimiz soğuktan donarak şehit oldu. Bir nebzede olsa amacına uygun bir yürüyüş oldu. Vatanı için canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla bir kez daha anıyoruz, ruhları şad olsun" diye konuştu.