Ulusal ve yerel televizyonlarda yaptığı 6552 Sayılı Kanun hakkındaki bilgilendirme çalışmaları kapsamında Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdürü Rifat Kocaoğlu, son yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

İl Müdürü Rifat Kocaoğlu tarafından Aydın’ın Sosyal Güvenlik performansı, 6552 Sayılı Kanunda Sosyal Güvenlikle ilgili öne çıkan düzenlemeler, sigortalı, işveren ve emeklilere yönelik yeni uygulamalar anlatıldı. Kocaoğlu; yapılandırma kapsamı, başvuru ve ödeme süreci, Aydın’ın Yapılandırma kapsamındaki borç miktarı ve borçlu sayıları, örneklerle prim borçlarının yapılandırılması ve yapılandırmayla elde edecekleri avantajlar konularında bilgiler verdi.

İl Müdürlüğü olarak Hizmet Kalitesinin artması için yaptıkları çalışmalara değinen İl Müdürü Rifat Kocaoğlu, 01 Ekimde başlayan başvuru sürecinde şuana kadar 7763 kişinin başvurusunu aldıklarını belirterek önemli avantajlar getiren yapılandırmadan faydalanabilmeleri için işveren ve sigortalıların yapılandırma süresi boyunca en yakın merkez müdürlüğüne başvurmalarını istedi.