Ege Bölgesi genelinde devam eden yağışlarla birlikte Aydın’da da sıcaklıkların 10 ila 12 derece arasında azalacağı belirtildi.

Ege Bölgesi’nde aralıklarla devam eden ve dün geceden itibaren etkisini artıran yağışların, bölgenin kuzey kesimlerinde kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede 10 ila 12 derece azalacağı bekleniyor.

Bugünden itibaren görülecek kar yağışının kuvvetli poyraz fırtınasıyla birlikte Çanakkale ve Balıkesir illeri geneliyle Manisa’nın kuzeyinde yer yer yoğun olması bekleniyor. İzmir ve Aydın genelinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Çarşamba günü İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa’da görülecek kar yağışının, Aydın ili genelinde yağmur ve sağanak şeklinde devam etmesi bekleniyor.

Ege Bölgesi’nde poyraz fırtınasıyla birlikte görülecek kar ve sağanak yağışın neden olabileceği kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı, çayı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karlı yetkililer ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini kaydedildi.