Aydın’ın Didim ilçesinde çoğunluğu İngilizler’den oluşan Didim Hayvan Dostları Derneği üyeleri, sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlara destek amacıyla kış ortasında denize girip, bağış topladı.

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan İngiliz, İskoç ve İrlandalılar’ın da yer aldığı Hayvan dostları sokak hayvanları yararına düzenlenen “Boxing Day” etkinliği kapsamında, Altınkum Plajı’nda buluştu. Yalı Caddesinde bir kafede bir araya gelen yabancılar giydikleri hayvan kostümleri ile renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlik kapsamında sokak hayvanları işçin bağış toplandı.

Etkinliği organize eden Gill Foreman ise bu yıl etkinliğin 7.si düzenlediklerini belirterek Sokak hayvanları noktasında belediyeden destek aldıklarını fakat bazı tedavi giderleri, mama ve temizlik giderleri için bu tür etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Etkinliği organize eden Vall Whyte ise Sokak hayvanları için düzenledikleri etkinliğe katılımdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken yedincisi düzenledikleri etkinliği devam ettireceklerini söyledi. Etkinliğe destek olmak amacıyla katılan Şirin Akkoyun ise sokak hayvanlarına sahip çıkmak için burada olduğunu söyledi.

Etkinliğe yaklaşık 300 kişi katılırken 50 kişi ise soğuğa aldırış etmeden giydikleri kostümlerde denize girdi. Alkışlar eşliğinde toplu olarak denize giren 50 kişi yaklaşık 10 dakika denizde kaldıktan sonra alkışlarla denizden çıktılar. Denizden çıkanlar ise denizin geçen yıla oranlar soğuk olduğunu fakat etkinliğin amacı için her yıl girmeye devam edeceklerini söylediler. Etkinlik sonrası bağış toplama işinin sürdürüleceği öğrenildi.