Söke Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve İş-Kur tarafından gerçekleştirilecek ortak proje kapsamında düzenlenecek kurs ile turizm sektörüne servis elemanı yetiştirilecek.

Söke Belediyesi Bedesten Kurs Merkezi’nde gerçekleşen protokol imza töreninde Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Söke HEM Müdürü Saim Korkut, Söke İş-Kur Müdürü Cemil Altun, Söke Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Neriman Arslan bulundu.

Edinilen bilgiye göre; açılacak servis komisi kursu 192 saat, 32 iş günü sürecek. Kursiyerlere İş-Kur tarafından günlük 20 TL ödenecek ve aynı zamanda sigorta yapılacak. Eğitimcilerin ücretleri HEM tarafından karşılanacak. Kurslar Söke Belediyesi kurs salonlarında yapılacak, kurs için gerekli ekipmanlar Söke Belediyesi tarafından karşılanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş; “Söke Belediyesi olarak işsiz kardeşlerimize yardımcı olabilmeyi kendimize görev edindiğimizi belirtmek isterim. Bu bağlamda İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezimizle birlikte bir proje geliştirdik. Servis Komisi Kursu açmaya karar verdik. İlçe sınırlarımız olarak turizm bölgesinde olmamız bu kursu açmamızda önemli etken olmuştur. Kursiyerlere ve eğitmenlere başarılı bir eğitim dönemi diliyorum. Ayrıca Milli Eğitim Müdürümüz Ünat Aydın, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Saim Korkut, İş-Kur Müdürümüz Cemil Altun’a Söke Belediye Başkanımız Süleyman Toyran adına teşekkür ediyorum” dedi.

İçinde iş ve istihdam olan her konuda biz varız diyen Söke İş-Kur Müdürü Cemil Altun, İş-Kur’un istihdam kurumu olduğunu söyledi. Meslek danışmanlarıyla işveren ve iş arayanlara hizmet verdiklerini belirten Cemil Altun, kalifiye eleman yetişmesinde kursların önemine dikkat çekerek; “Kurslara katılırlarsa iş arayanların kariyeri, karizması ve maaşı artacak. Bizler işverenler ve iş arayanların bizleri sürekli rahatsız etmelerini istiyoruz” dedi. Altun açılacak olan servis elemanı kursunun hayırlı olmasını dilerken; kurstan öncelikli olarak dezavantajlı kişilerin faydalanacağını söyledi.

Söke HEM Müdürü Saim Korkut’da proje ortakları Söke Belediyesi ve İş-Kur’a teşekkür ederek kursun hayırlı olmasını diledi.