Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, düzenlediği toplantıda mahalle muhtarları ve basın ile bir araya geldi.

Nisan ayından bu yana Söke Belediyesi olarak yaptıkları icraatları anlatan Başkan Süleyman Toyran, muhtarların talepleri ve sorunlarını dinledi. Muhtarlarla alınan ortak kararda iki ayda bir toplantıların düzenli olarak yapılması planlandı. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; Büyükşehir yasası ile birlikte 49 mahallesi olan Söke’nin tüm mahallelerinde iz bırakacak işler yapmak istediklerini kaydetti.

Söke Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıda Başkan Toyran’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş ile belediyenin daire müdürleri ve yetkilileri de bulundu. Toplantı Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın 8 aylık çalışma döneminde yaptıklarını anlattığı sunumu ile başladı.

Başkan Toyran; “25 kişiden oluşan kadın temizlik ekibimiz ile merkez ve çevre mahallelerde temizlik harekatı başlattık. 8 mahallemiz kaldı. Yılbaşına kadar o mahallelerimize de kadınlarımızın eli değecek” dedi. Nisan ayından bu yana ilçe merkezinde 12 metruk evin yıkıldığını, Söke Belediyesi şantiyesinin imkanlar dahilinde yüksek tempoda çalıştığını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Kasım ayı itibariyle 8 aylık dönemde 18 bin metrekare parke yol döşendi, yıl başına kadar hedefimiz 20 bin metrekare parke yol yapmak. 6 bin metrekare bordür, 4 bin metrekare kaldırım taşı döşendi. Şantiye ekibimiz Serçin köyünde çalışmalarına devam ediyor, tüm mahallelerimizdeki eksiklikleri ve yapılması gerekenleri biliyoruz. İz bırakan işler yapacağız” dedi. Başkan Toyran bu çalışmaların dışardan hizmet alımı olmadan, belediyenin kendi personel ve araçlarıyla yapıldığının altını çizdi.

Tüm mahallelerde okul, cami temizliklerinin yapıldığını, eğitim yılı başında Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile okullara ciddi anlamda malzeme yardımı yapıldığını belirten Başkan Toyran; ilaçlama sezonunun iyi geçtiğini ve vatandaşlardan olumlu geri dönüş aldıklarını söyledi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün birçok yeni mahallede çöp toplama hizmetini işler hale getirdiğini belirten Başkan Toyran; “Bazı yeni mahallelerimizde hala çöp konteynırı sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Yakın zamanda bu sorunu da aşacağız” dedi.

Çevre yolu kenarında yeşil alan düzenlemesi çalışmasının devam ettiğini belirten Başkan Toyran, Söke’nin aynası konumundaki şehir girişlerinin kente yakışır hale getirileceğini, 2015 yılı programı dahilinde Ali Rıza Efendi İ.Ö.O. yanındaki çevre yolu köprüsüne kadar devam eden hatta 10 bin metrekarelik yeşil bandın oluşturulacağını söyledi.

Kültürel ve sosyal etkinliklerin devam ettiğini, hobi meslek edindirme kurslarının şu anda 815 kursiyer ile sürdüğünü belirten Toyran, 3. Semt evini Bağarası’nda açtıklarını, 4. Semt evi için Güllübahçe’de hazırlıkların yapıldığını dile getirdi. Başkan Toyran Karakaya Kaya resimleri, Serçin’de yılan balığı şenlikleri, Güllübahçe’de Priene şenlikleri gibi gerçekleştirmeyi planladıkları etkinliklerile; Söke ve çevresinin tanıtımını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Mahalle Muhtarlarının sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Hizmetten kaçma şansımız ve lüksümüz yok. Bu göreve talip olurken halkımızın içinde olacağız sözü vermiştik. Amacımız mahalleye dönüşen eski köylerimiz ve eski beldelerimizde hizmetlerimizle iz bırakmak. Bunu da muhtarlarımızın destekleri ile yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

Toplantıya katılan mahalle muhtarları, mahallerine bir personel görevlendirmesi, Gençler İçin Halı Saha (Tuzburgazı), Zeytinlik Yollarının Bakımı (Kisir), İlaçlama(Tuzburazı), Parke Döşeme (Çalıköy, Burunköy, Sarıkemer), Çöp Konteynırı, Çocuk Oyun Parkları gibi ortak sorunlarını dile getirdiler.