Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümsüzlüğünün 76. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Söke’de törenlerle anıldı.

İlk tören Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile gerçekleşti. Çelenk sunum törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Kurbay Albay Mücahit Tamer, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Cumhuriyet başsavcısı Yıldırım Özgür başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri, askeri erkan, öğrenci gruplarıile öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından ti sesi eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu yapıldı, istiklal marşı okundu.

Daha sonra Atatürk’ün anma programı için Hilmi Fırat Anadolu Lisesi’ne geçildi. İlçe prtokolünün bulunduğu anma programı okulun öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlandı. Törende açılış konuşmasını okul müdürü Erol Barut yaptı. Dünyada yaşanan hızlı gelişmeleri doğru yorumlayabilmek ve anlayabilmek için tarihi iyi anlamak gerektiğini dile getiren Erol Barut; “Atatürk’ü daha iyi anlamaya ihtiyaç vardır. 10 Kasım’ları aydınlık geleceğe atılacak adımların esin kaynağı haline getirmeliyiz. Ata’mızın en büyük emaneti olan Cumhuriyet’e sahip çıkacağımızı bir kez daha belirmek isterim” dedi.

Gerçekleşen törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise okul müdür yardımcısı Ayhan Türk yaptı. Türk konuşmasında aynı yüzyılda yaşana birçok devlet adamının diktatör olarak anıldığını Atatürk’ün sevecen ve halkçı yaklaşımının olduğunu söyledi. Aynı yüzyılda yaşayan devlet adamlarının unutulduklarını yada yaptıkları kötü işlerle anıldığını belirten Ayhan Türk; “Mustafa Kemal Atatürk dünyada zaman içinde daha iyi anlaşılan, saygı duyulan devlet adamı olmuştur” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Atatürk gençliği ve gelecek’ konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim dalında dereceye giren Ceylin Rebiş (Sıdıka İ.O.), Burçak Gülduran (Sıdıka İ.O.) ve İbrahim Can Gülduran (Sıdıka İ.O.)’a İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer tarafından ödülleri verildi. Şiir dalında Şebnem Gerici (100. Yıl Atatürk İ.O.), Aslıhan Tekin (Havva Ayşe Güven Koleji), Mehmet Tibet (Atatürk İ.O.)’e ödülleri Garnizon Komutan Kurmay Albay Mücahit Tamer tarafından verildi. Kompozisyon dalında Söke Anadolu Lisesi’nden Funda Gülü, Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Ayça Gökçe ve Yavuz Selim Anadolu Lisesi’nden Nur Nehir Çiftçi’ye ödülleri Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran tarafından verildi.

Ödül töreni sonrasında Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo sahnelendi.