Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi tebliği ile ilgili bilgi verildi.

Söke Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Aslan konuşmacı olarak yer aldı.

Mustafa Aslan; Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programının doğal kaynakların korunması, kırsal alanda daha fazla gelir elde edilmesi, ürünlerin değerlendirilmesi için tesislerin kurulmasını amaçladığını söyledi. Ekonomik yatırımları destekleme programı kapsamında yapılacak başvurular ve koşulları hakkında bilgiler veren Mustafa Aslan; tebliğe göre tarımsal ürünlerin üretimine hibenin verilmediğini, ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, üretimde kullanılacak enerjinin üretilmesi, tesislerin kurulması gibi konulara hibe desteği verildiğini söyledi. Yapılacak başvuruların 24 Aralık mesai bitimine kadar yapılması gerektiğini belirten Aslan; başvuruların gerçek ve tüzel kişilerce yapılabileceğini, geniş bilgi almak için İl Müdürlüğü’ne müracaat edilebileceğini söyledi.