Söke Rotary Kulübü gerçekleştirdiği toplantıda Söke’nin yaşayan belediye başkanlarını buluşturdu.

1970 yılından bu yana Söke’de Belediye başkanlığı yapan Metin Çelikez, Mehmet Semerci, M. Beliğ Azbazdar, İbrahim Adalı, Necdet Özekmekçi ve Süleyman Toyran Söke Rotary Kulübü’nün konuğu oldu.

‘Söke Rotary Söke’yi ışıldatanları unutmadı, unutmayacak’ sloganıyla gerçekleştirdiği belediye başkanlarının bir araya getirildiği toplantının açılışında konuşan Kulüp Başkanı Halil Karaaslan; “Belediye Başkanlarımızın her biri ilçemiz için çalıştı. İmkanları dahilinde her birinin ayrı ayı hizmetleri var. Her birine Sökeliler adına teşekkür etmek istiyoruz” dedi.

Toplantıda 1970-1980 yılları arasında Söke Belediye Başkanlığı yapan Metin Çelikez, 1984-1994 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Semerci, 1994-2002 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan M. Beliğ Azbazdar, 2002-2004 yılları arasında Belediye başkanlığı yapan İbrahim Adalı, 2004-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Necdet Özekmekçi ve mevcut Belediye Başkanı Süleyman Toyran sırasıyla kürsüye çıktı. Söke Rotary Kulübün kendilerini bir araya getirmelerinden duyduklarını duygu ve memnuniyeti paylaşan Söke’nin 45 yılına damga vuran Belediye Başkanları, belediye başkanlığı dönemlerinde yaşadıklarını anlattılar. Yaptıkları icraatlar hakkında kısa notları hatırlatan başkanlar, Söke Rotary Ailesi’ne buluşmadan dolayı teşekkür ettiler. Gecede belediye başkanlarına plaket ve belge takdim edildi.

Başkanların konuşmalarından çarpıcı notlarsa şöyle:

Metin Çelikez: “Zor dönemlerde Belediye Başkanı olduk. Elektrik hizmetinin de belediye tarafından verildiği yıllardı. Su ve elektrik sorununu aşmak için uğraştık. Sanayi sitesi, Söktaş, öğretmen evleri ve bağkur evleri konut projeleri, şimdiki otogar ve pazaryerinin istimlakı, huzur evi, Söke-İzmir otobüs işletmesinin kurulması, motorlu trenin gelmesi bizim dönemimizde oldu. Bir gün Ankara’dayken askeri darbe oldu. Söke’ye geldiğimde belediyenin kapısında koca bir kilit vardı. Benim belediye başkanlığımda bitmiş oldu”

Mehmet Semerci: “Tüm belediye başkanları pırıl pırıl insanlar. Metin Çekikez abimden önce yada sonrasında bugüne kadar tüm belediye başkanlarına her şey söylenebilir. Ama ne mutlu ki hiçbir belediye başkanına rüşvet aldı, yolsuzluk yaptı diyemezler. Başka belediyeleri biliyorsunuz. Söke Belediye başkanlarına hırsız demediler, dedirtmedik. Bizim dönemimizde yatırım yapmak daha kolaydı. Belediye başkanlığım döneminde yaptığımız yatırımlar bugünün parasıyla 120 milyon TL değerindedir. Sadece Yenikent toplu konut projesi bugünkü parayla 60 milyon TL’lik bir yatırım”

M. Beliğ Azbazdar: “Söke yine ilki, kendine yakışanı yapıyor, yaşayan belediye başkanları bir araya getiriliyor. Çok duygulandım. Yüce insan Atatürk’ün 1930’da hazırladığı belediye kanunu ile gelen hükümetlerce kuşa çevrildi. Belediye hizmetleri zorlaştı. Bizden önce belediye hizmetleri daha kolay yapılıyordu. Buna rağmen en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Merhum tüm belediye başkanlarımızı da rahmetle anmak istiyorum”

İbrahim Adalı: “Beliğ Azbazdar ile belediye başkan yardımcılığı ve sonrasında belediye başkanlığı dönemi yaşadım. Söke’ye hizmet etmek nasip oldu. Bugün büyükşehir belediye meclis üyesi olarak aktif görevim devam ediyor”

Necdet Özekmekçi; “Yaptığımız işler henüz hafızalarda. Ben yaptıklarımdan çok yapamadıklarım yada içimde uhde kalan işleri anlatmak isterim. Kemalpaşa Mahallesi projesi uzun uğraşlar sonunda hayata geçti. Sokak sağlıklaştırma anlamında şuan devam ediyor. Söke’ye müstakil üniversite içimde uhde kaldı. Katı atık projesinin imtiyaz sözleşmesini imzaladık ama entegre tesisi olmadı. Söke’nin içme suyu problemini tam anlamıyla çözemedik”

Süleyman Toyran; “Söke Rotary Kulübü anlamlı bir geceye imza attı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Söke’ye bugüne kadar hizmet veren herkese teşekkür ve minnetimi sunmak istiyorum. İnşallah bizde Söke’de güzel işlere imza atacağız”