Aydın’da amatör futbolun kanayan yarası olan Adnan Menderes Stadı 1 ve 2 No’lu yan sahalar için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk’ten müjde geldi.

Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü Tevfik Sarpkaya’nın cenaze törenine katılmak için Nazilli’ye gelen Dursun Türk, ilk olarak Aydın’da incelemelerde bulundu. Adnan Menderes Stadı’nın zemini ile Adnan Menderes Stadı 1 ve 2 No’lu yan sahaları Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın ve Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kıvanç ile birlikte inceleyen Türk, saha zeminlerinin yenilenmesi için gerekli talimatları verdi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giden ve Aydın futbolunun önündeki en büyük engel olarak görülen 1 ve 2 No’lu yan sahaların zeminleriyle ilgili girişimlerde bulunan Zeynel Akın, Türk’e Aydın’a gelerek sahayı incelediği için teşekkür etti.

Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kıvanç’da Zeynel Akın’dan ayrıca konuyu Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a Salı günü Ankara’da ilettiğini ifade ederken, Aydın’ın sonuç alacağına inandığını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde konunun tam olarak netleşeceğini ifade etti. Adnan Menderes Stadı ile yan sahaların zeminlerinin iyileştirileceğini ifade eden Türk, iki sahanın da spor yapmaya daha uygun ve daha elverişli hale getirileceğinin altını çizdi.

ADNAN MENDERES STADI SEZON SONUNA KALABİLİR

Aydınspor 1923 ile Çine Madranspor’a ev sahipliği yapan Adnan Menderes’in sezon sonuna kalacağı öğrenilirken,bir çok amatör kulübe ev sahipliği yapan, hafta içi ve hafta sonunda çok sayıda maçın oynandığı Adnan Menderes Stadı’nın yan sahalarının da en kısa sürede zemin açısından yenileneceği öğrenildi.