Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde bağlı Tekeler Mahallesi’nde insan sağlığını tehdit eden içme suyu kuyusu kapatıldıktan sonra başlayan ASKİ çalışmaları tamamlandı.

Tekeler’de yıllardır devam eden içme suyu sorunu artık bitti. Tekeler’deki ASKİ çalışmaları tamamlandı. Geçmişten gelen ve birikmiş su sorunun yaşandığı Tekeler’de nisan ayı öncesinde içme suyunun elde edildiği derin kuyu, alınan numuneler, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’ne uymadığı için ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından kapatılmıştı. Bölgenin kaliteli içme suyu ihtiyacının karşılanması için ASKİ ekipleri Başkan Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla büyük bir çalışma başlatmıştı.

ASKİ ekipleri Tekeler Mahallesi’nde 2 içme suyu deposunun bakımları ve temizliğini yaptı ve suyun dezenfeksiyonu için klorlama cihazı taktı. Ayrıca Kocaoluk 1- 2- 3- 4 pınarları, drenaj ve süzgeç bakımlarını yaparak ve içme suyu şebekesine dahil etti. Son iki haftada yapılan çalışma ile de Akanca 1-2-3 ve Amiyan 1- 2-3 pınarlarında yenilemeler ve bakım tamamlandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından 26 Aralık akşamı itibarıyla Tekeler’in tamamına kesintisiz su verilmeye başlandı.

ASKİ Genel Müdür Vekili Cemalettin Küçükerol ve ASKİ yöneticileri, yapılan çalışmaları yerinde görmek için Tekeler’e gitti. Küçükerol ve beraberindekileri Tekeler Muhtarı Murat Döndü ve köy sakinleri karşıladı. Tekeler sakinleri yapılan çalışma için Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerini iletti.

Muhtar Murat Döndü, geçmişte kullandıkları suyun çok kötü olduğunu ve insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek “Bunun tespitini ASKİ ekipleri yaptı ve hemen kuyuyu kapattılar. Belki bir süre su konusunda sıkıntı yaşadık ama ASKİ ekiplerinin özverili çalışmasıyla artık tüm içme suyu sıkıntılarımız sona erdi. Ben sorunumu iletirken hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’ndan hem de ASKİ yöneticilerimizden çok sıcak ve samimi bir yaklaşım gördüm. Sorunumuzu en kısa zamanda giderdiler. Tüm Tekeler adına Sayın Özlem Çerçioğlu’na ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

MOBİL HİZMET ARACI TEKELER’E DE GİDECEK

Muhtar Döndü, su faturalarının ödenmesi için Karpuzlu’ya gitmenin zorluğundan bahsedince Genel Müdür Vekili Cemalettin Küçükerol da, “Bu durumu biliyoruz Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun bize talimatı var. Siz ne zaman isterseniz mobil hizmet aracı gelecek. Gerekirse yaşlılarımızın ayağına kadar gidecek. Bölgede ileri ki yıllarda da içme suyu sıkıntısı yaşanmaması için yeni bir derin kuyu açma çalışmalarımız da devam etmektedir. Bir ay içinde bu çalışma da bitecek. Ayrıca yasal sürecin tamamlanması halinde tarımsal sulama için göletle ilgili de çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.