Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli’de pilot bölge olarak belirlenen yerde uygulamaya geçen "Yeraltı Çöp Konteynır Sistemi"ni denetledi.

Daha temiz ve modern bir Nazilli için farklı çözüm yollarını takip ederek uygulamaya geçiren Nazilli Belediyesi pilot bölge olarak seçilen şehrin en işlek ve yoğun bölümü olan Belediye arkası Ordu Caddesi başlangıcında yeraltı çöp konteynır sistemi uygulamasını başlatıyor.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli’de bir ilke imza atarak yeraltı çöp konteynır sistemini pilot bölge olarak seçtikleri Belediye arkası Ordu Caddesi başlangıcında hayata geçirdiklerini ifade ederek Nazilli’de çöp sorununa kalıcı bir çözüm getirmek, daha temiz ve modern bir Nazilli için farklı çözüm yollarını uygulamak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yeraltı çöp konteynır sistemi ile görüntü olarak daha güzel bir çevre oluştuğu gibi çöp toplamada ekonomik kazanç sağlanırken, çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olduğunu vurgulayan Başkan Alıcık “Yer altı çöp konteynır sistemini oluşturmanın maliyeti yüksek. Ancak sistemin oluşturulmasından sonra kullanım avantajları çok fazla. Yaptığımız araştırmalar sonucu yer altı çöp konteynır sisteminin uygulandığı şehirlerde ve ülkelerde daha ekonomik ve kullanışlı olduğunu gördük. Çöplerin etrafa yayılmasını önleyen kötü kokuya mani olan ve çevre kirliliğini önleyen bir sistem. Sağlıklı olduğu gibi çevreyi de etkilemediği görülen bu sistem yine her yaşta vatandaşların mevcut konteynırlara el değdirmeden açıp kapatabilecekleri gibi araç ve yaya trafiğini kesinlikle etkilemeyecek. Bilindiği üzere bölgenin en büyük nüfusuna sahip olan ilçemizde çöp en önemli sorunlardan birisi. Çöp araçlarımız şehir merkezinde bir günde dört tur atarak çöp hizmetini sağlayabiliyor. Daha temiz ve modern bir Nazilli için yaptığımız bu çalışmalara halkımızın da destek olmasını, çöp konteynırları ve sandıkların dışına çöp bırakmamalarını rica ediyoruz. Pilot bölgede uygulamaya geçireceğimiz şehir estetiğine uygun, görüntü kirliliğinden uzak, çevrenin korunması, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamalarına olanak sağlayacak yeni yer altı çöp konteynırımızın da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.