Turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı’na Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) damga vurdu.

Aydın, Denizli ve Muğla illerinin turizm potansiyelini, ulusal ve uluslararası boyutta tanıtan GEKA’nın standı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda düzenlenen ve 30 ülkeden alım heyetinin katıldığı Travel Turkey İzmir Fuarı’nda, Güney Ege Kalkınma Ajansı standı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Standı ziyaret edenler arasında Aydın Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ayıldız, GEKA Yönetim Kurulu üyeleri Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ve Muğla Valisi Amir Çicek’in yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal da vardı.

EGE’NİN ZENGİNLİKLERİ TANITILIYOR

Türkiye’de üçüncü büyük destinasyon bölgesi olduklarını belirten GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Ege’nin üç önemli ilinin farklı zenginliklerini de tanıttıklarını söyledi. Denizli, Muğla ve Aydın’da özellikle kıyı turizmine ilginin olduğunu ve bunun dışındaki alternatifleri de tanıtmayı amaçladıklarını dile getiren Alata, şunları söyledi: "Ajans olarak alternatif turizmi güçlendirmeye çalışıyoruz. Alternatif turizm imkanlarımızı tanıtarak, yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Biz bölgemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Tanıtımlarımız sonucu bölgemizde alternatif turizm gittikçe gelişiyor. Ajansımız destekli oluşturulan kür merkezleri ve kaplıcalar var. Bunun yanında yayla, spor, kış turizmi de yer alıyor. Bunları Ajans olarak daha da güçlendirerek cazip hale getiriyoruz. Aynı zamanda fuarlarda da tanıtmaya çalışıyoruz. Bunların sonuçlarını da hemen alabiliyoruz. Yabancı tur operatörlerinden talepler alıyoruz. Bu bizim için çok sevindirici, yaptığımız çalışmaların sonuçlarını görebiliyoruz. Bu da bizi daha da cesaretlendiriyor. Gittikçe bölge olarak daha güçlü olacağımızı düşünüyoruz"

ALTERNATİF TURİZM DE PAZARLANIYOR

Güney Ege Bölgesi’nin turizm potansiyelinin tanıtıldığı toplam 330 metrekarelik stant alanında Güney Ege Kalkınma Ajansı, Aydın, Denizli ve Muğla İl Kültür Turizm Müdürlükleri, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Didim Turizm Altyapı Birliği Marmaris ve Köyceğiz Turizm Altyapı Hizmet Birliği (MARTAB), TÜRSAB Kuşadası, Didim ve Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulları, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ile Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (Denturod) temsilcileri bir araya geldi. Fuarda, Güney Ege’nin dünyaca bilinen deniz, kum ve güneş turizmindeki zenginliğinin yanı sıra, sağlık ve termal turizmi, eko turizm, kültür turizmi, doğal yaşam, kırsal turizm, sualtı dalış, sörf, uçurtma sörfü, yamaç paraşütü ve yelkencilik sporlarına yönelik macera turizmi gibi alternatif turizm olanaklarının tanıtılarak, bu alanların ulusal ve uluslararası düzeyde pazarlaması yapılıyor.

Standın önünde üç ilin ortak oyunlarından olan ’Zeybek’ oyununun efeler tarafından sergilenmesi de ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.