Nazilli Türk Ocağı’nda düzenli olarak gerçekleştirilen sohbet etkinliğinin bu haftaki konusu Türk Milliyetçiliği oldu. Dernek binasında Nazilli Şube Başkanı Ahmet Çekim’in öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sosyolog-Yazar İkbal Vurucu’nun ‘Türk Milliyetçiliği: Yeni Yaklaşımlar, Yeni Tartışmalar’ isimli kitabı konuşulurken, sohbete MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Akkuş, Denizli Türk Ocağı yöneticisi Av. Adem Deniz Süpçin ve çok sayıda davetli katıldı.

‘AYDIN’IN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ ÖZGÜRLÜĞÜDÜR’

Düzenlenen sohbete konuşmacı olarak katılan Sosyolog-Yazar İkbal Vurucu konuşmasında Türk Milliyetçiliği hakkında genel bir değerlendirme yaptı. Yazdığı kitap hakkında da bilgiler veren Vurucu; “Aydın her dönemde, her zaman diliminde farklı işlevler yerine getirir. Ama bunların en belirgin özelliği bilgi üzerinedir, bilgiyi üreten işleyen insanlar olmalarıdır. Aydın’ın en önemli özelliği özgürlüğüdür özgür düşünmesidir. Sorunlara çözüm bulurken, fikir üretirken, bilgi üretirken tamamen hiçbir otoritenin etkisinde kalmamasıdır. Aydın kendi iradesi ile düşünen toplumun sorunlarına kafa yoran ve ben kimim diyen, buna ciddi cevaplar arayan, toplumun sorununu kendi sorunu bilip böyle kaygılar taşıyan insandır.”

‘BİZİM İÇİN TÜRK MİLLETİ ESASTIR’

Biz Ülkücü Türk milliyetçiliği konusunda ortak bir kimliğe sahip değiliz diyen Vurucu; “Ortak bir tavır alamayışımızın ortak bir kamuoyu oluşturamamamızın sebebini buna bağlıyorum. Sen oturursun, birçok ülkücü kuruluşu eleştirirsin ancak önce “bizim” demen lazım. Sahipleneceksin, yapıcı olacaksın. Bizim için Türk milleti esastır. Biz Türk milletini o kadar seviyoruz ki. Ama tehlikeler karşısında milliyetçilerin tavrı farklı olabiliyor. Biz geleneksel kavramlarla düşünüyoruz. Post-modern düşüncenin kullandığı kavramlara çok yabancıyız. Yabancı olduğumuz içinde bunların taşıdığı anlamların tehlikelerini anlamaktan uzağız. Bizim en önemli problemimiz kavramlara karşı yabancılığımızdır. Kitap okumanın bir amacı da zaten yeni kelimeler kavramlar öğrenmektir, kendini geliştirmektir. Bir kavramlar sözlüğümüz olsa çok kültürlülük vs. söylendiğinde herkes aynı şeyi anlasa daha net tavırlar konabilir” dedi.

Sohbetin sonunda katılımcıların konuyla ilgili sorularını da cevaplayan İkbal Vurucu, son kitabı ‘Türk milliyetçiliği: Yeni Yaklaşımlar, Yeni Tartışmalar’ isimli eserini de imzaladı.