Efeler Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ‘Türk Tiyatrosunda Aydınlı Bir Yazar Dr. Hidayet Sayın’ isimli panel düzenlendi.

Milli Aydın Bankası’nda düzenlenen panele Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir, Tiyatro Oyun Yazarı ve Yazar Dr. Hidayet Sayın, Prof. Dr. Halil Buttanrı, Prof. Dr. Müzeyyen Buttanrı, Efeler Belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri, Dr. Hidayet Sayın’ın akrabaları ve çok sayıda davetli katıldı.

Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Erdemir, “Efeler Belediyesi ve Efeler Kent Konseyi iş birliğinde bugüne kadar bir çok güzel işe imza attık. Bugün de bunlardan bir tanesini daha gerçekleştiriyoruz. Sanata ve sanatçıya verdiği önemden dolayı başta Efeler Belediye Başkanımız Mesut Özakcan olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür ediyorum” dedi.

Aydınlı olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Dr. Hidayet Sayın, “Gittiğim her yerde Aydınlı olmaktan gurur duydum ve duyuyorum. Aydınlı olmak benim için bir ayrıcalık. Nereye gitsem önce ‘ben Aydınlıyım’ diyorum” diye konuştu.

Türk tiyatrosu hakkındaki bilgi ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaşan Sayın, Efeler Belediyesi’ne düzenlenen panel için teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Dr. Hidayet Sayın’ın ardından konuşan Prof. Dr. Halil Buttanrı ve Prof. Dr. Müzeyyen Buttanrı Dr. Hidayet Sayın’ın Türk tiyatrosundaki eserleri hakkında bilgiler vererek Sayın hakkındaki düşüncelerini sanatseverler ile paylaştı.

Efeler Belediyesi olarak sanat ve sanatçıya değer verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Bu tür sanatsal etkinlikleri gerek Efeler Kent Konseyi aracılığıyla gerekse Efeler Belediyesi olarak belirli aralıklarla düzenliyoruz. Güzel sanatların değişik alanlarında olmak üzere vatandaşlarımızla sanatı buluşturup, vatandaşlarımızı sanat ile ilgilenmekten haz alacak hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bizleri kırmayarak Efeler halkı ile buluşan başta Dr. Hidayet Sayın olmak üzere Prof. Halil ve Müzeyyen Buttanrı’ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan tarafından panelist Dr. Hidayet Sayın, Prof. Dr. Halil Buttanrı, Prof. Dr. Müzeyyen Buttanrı, Moderatör Dr. Tuncay Erdemir ve panelin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Aydınlı tiyatro oyuncusu Yalçın Dinçer’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Efeler Belediyesi tarafından Dr. Hidayet Sayın ve Prof. Dr. Müzeyyen Buttanrı’nın kitaplarının davetlilere hediye edildiği panel sonunda Sayın ve Buttanrı kitaplarını imzaladı.