Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi, Dünya Engelliler Günü nedeniyle değişik kurumlarda çalışan engelli üyelerine ziyarette bulundu.

TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan ilk önce Aydın Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde çalışan TÜRKAV Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdönmez’e ziyarette bulundu. Daha sonra Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nde çalışan vakıf üyesi Gürkan Eyigün ile Sermin Dirgen’i ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan Cennet Yılmaz’ı ziyaret etti.

Engelliler günü ile ilgili yaptığı ziyaretlerde konuşan TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan, “Engelli Hakları Sözleşmesi, engellilerin toplumla bütünleşmesi, ayrımcılıktan korunması, hizmetlerin engelliler için erişilebilir olması, yasalar önünde eşitlik, sağlık, eğitim, istihdam ve kamusal hayata katılım konularında devlete yükümlülükler ve dolayısıyla engellilere haklar getirmektedir. 3 Aralık, aslında, engellilerin toplumla bütünleşmesi ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla belirlenmiş bir gündür. Engellilerin toplumla bütünleşmesi, sağlık, eğitim, istihdam ve sosyal haklarına ulaşa bilirliği ve erişe bilirliği ile ilgili ulusal ve uluslararası mevzuatın uygulanmasının sağlanması konusunda bir tutum gerekmektedir. Özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin önündeki engellerin aşıldığı, toplumsal farkındalığın geliştiği bir dünyada yaşamak hepimizin hakkı ve dileğidir. Bu vesileyle engelleri aşan bütün kardeşlerimin günlerini kutluyorum” dedi.