Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında Didim’deki anma programı Atatürk Anıtına çelenk koyma töreniyle başladı.

Didim Kent Meydanındaki Atatürk Heykeli önünde yapılan çelenk koyma törenine Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı M. Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, Dair Müdürleri, Sivil toplum Örgüt temsilcileri, Askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Protokol sırasına göre çelenk koyma töreninin ardından saat 09:05’de Ulu Önder Atatürk’ün için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

“ANMA PROGRAMI..”

Çelenk koyma töreninin ardından Atatürk’ü anma programı saat 09:30’da Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Didim İlçe Protokolü anma programına eksiksiz katılırken, bu yıl anma programını Didim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gerçekleştirdi. Anma programı 2 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Didim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gülay Erbatur yaptı.

Erbatur konuşmasında Ulu Önder Atatürk’ün küçüklüğünden bu yana farklı bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek “Ulu Önder Atatürk savaş meydanlarında yenilmez lider, sosyal hayatta yenilikçi, Siyasette eşi bulunmaz bir devlet adamı, Cumhuriyeti çocuklara ve gençlere emanet edecek kadar yüreği ve ufku geniş, pırıl pırıl Cumhuriyeti kuran ve biz kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren büyük bir önder; Onun çıkardığı yasalarla seçme ve seçilme hakkına sahip bir kadın olarak bugün karşınızdayım. Ulu Önder’in mirasına sahip çıkacağız, aramızdan ayrılışının 76. Yılında Saygı ve hürmetle kendisini bir kez daha anıyorum” diye konuştu.

Anma programı günün anlam ve önemine ilişkin şiirleriyle okunmasıyla devam ederken, programın sonunda Didim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler tarafından “Atatürk” konulu oratoryo sahnelendi.