Ege Bölgesi Aydınlılar Dernek Başkanı Necati Ünal, Aydın Valiliği’nin Aydın Tanıtım Fuarı’na Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun kaldırılması şartı ile destek vereceğini söylediğini iddia etti. Aydın Valiliği, Ünal’ın iddialarını yaptığı açıklamayla yalanladı.

Ege Bölgesi Aydınlılar Dernek Başkanı Necati Ünal, yaptığı açıklamada, İzmir’de 18-21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan 1. Aydın Tanıtım Fuarı için Aydın Valisi Erol Ayyıldız’dan manevi destek bekledikleri söyledi. Bekledikleri desteğin gelmediğini savunan Ünal, “Aydın Valisi Erol Ayyıldız tek bir şartla etkinliğe katılıp destek vereceğini bildirdi. Sayın Ayyıldız, ‘Ancak Aydın Büyükşehir Belediyesinin logosunu kaldırırsanız destek veririm. Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin katıldığı etkinlikte olmayız. Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği logosunu da kaldırın, ondan sonra görüşürüz’ dedi. Çeşitli engellemelere, baskılara rağmen, çalışmalarımızı bir Aydınlılık ruhu ve görev anlayışı ile yolumuza devam ettik. Görüşmelerimizi sürdürdük. Destek veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere, destek veren belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

AYDIN VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Aydın Valiliği’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “Aydın Valiliği olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte ilimizin tanıtımı, kalkınıp gelişmesi, yarınlara daha iyi bir şekilde hazırlanması için gerekli her türlü çalışmayı kararlılıkla yürütüyoruz. Aydının ulusal ve uluslar arası alanda tanıtımı konusunda sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, Aydın’a hizmet etmek isteyen kişi ve kurumlarla işbirliğine her zaman önem veriyoruz. Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği yöneticilerinin İzmir’de planladıkları Aydın Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında Valiliğimizle görüşmelerde bulunmuşlar, o tarihlerde Ankara’da da tanıtım günleri etkinliği olmasına rağmen derneğe yardımcı olunması için Valimiz bu konuda Kaymakamlıklar başta olmak üzere Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne gerekli desteğin verilmesi talimatını vermiştir. Şüphesiz ki, bu tip etkinliklerde Aydın Valiliği’nin logosunun diğer logolarla beraber kullanılmasının belli bir prosedürü olduğundan resmi kurumlar (Kültür Müdürlüğü, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Büyükşehir Belediye Başkanlığı) hariç diğer kuruluşlar (Dernekler, vakıflar vs.) konusunda seçici davranılması da bir zorunluluktur” denildi.