Aydın Valisi Erol Ayyıldız, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda 2014 yılını değerlendirdi. 2014 yılında önümüzdeki yıllarda Aydın’a yapılması planlanan yatırımların alt yapısının hazırlandığını dile getiren Vali Erol Ayyıldız, Aydın’ın markalaşması yolunda devlet olarak atılması gereken tüm adımları attıklarını söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü’nde Aydın il genelinde çalışan gazetecileri ağırlayan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, 2014 yılını değerlendirdi. 2014 yılında gelecek yıllarda yapılacak birçok hizmetin alt yapısını hazırladıklarını dile getiren Vali Ayyıldız, “2014 yılında Çevre yolu tamamlama çalışmaları tüm hızsıyla sürdü ve halen sürüyor. 800 yataklı bölge hastanesi için çalışmalar sürüyor. Demiryolu hattının iyileştirilmesi için yürütülen çalışmalar var. Dünya’ya pilot yetiştirecek pilot okulu faaliyetlerini sürdürüyor. Daha sayamadığımız bir çok proje çalışmaları devam ediyor. Kentin markalaşması yolunda devlet olarak atılması gereken tüm adımları atıyoruz. Civar illere baktığımızda Aydın’ın sahip olduğu birçok avantajdan yoksun olduğunu görüyoruz. Civar iller hızlı adımlarla ilerlerken Aydın’ın bu hızının biraz yavaş kaldığı gözükse de biz adım adım ilerliyoruz” dedi.

Aydın’ın hızlı adımlarla ilerlemekten ziyade geçmişinden gelen şehitlik ve efe kültürünü gelecek nesillere aktarması gerektiğini dikkat çeken Vali Erol Ayyıldız, “Biz Aydın’ın değerlerine artı bir değer katabiliyorsak hedefe daha hızlı ilerleriz. Hedefe ilerlerken Efelik ve şehitlik değerlerini gelecek nesillere aktaramadığımız sürece yaptıklarımızın bir anlamı olmaz. Biz kenti markalaştırırken, değerlerimizin de yok olmasına izin vermemeliyiz” şeklinde konuştu.

‘KÜLLİYEN YALAN’

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Ayyıldız, bakanlıklara devredilen özel idare mallarının özelleştirildiği iddialarına, “Özelleştirme iddiaları külliyen yalan. Özelleştirilenler bakanlıkların kendi malları. Özel idareden geçen malların tasarrufu halen bizde. Yatırım İzleme Komisyonu olduğu sürece bu malların üzerinde bir başkasının tasarrufu söz konusu değil” dedi.

‘İSTEYEN HERKES YARALANABİLİR’

Çiftlik Jeotermal sahası ile ilgili de isteyen herkesin proje geliştirip sahadan yararlanabileceğini kaydeden Ayyıldız, “Şuanda saha için Adnan Menderes Üniversitesinin ısıtma projesi var. Bu projeyi kalkınma bakanlığına sundular. 15 Milyon TL’lik proje. Son olarak sahadan yararlanmak için İncirliova Belediyesi başvuruda bulundu. İsteyen herkes sahadaki diğer sondaj kuyularına zarar vermeyecek şekilde kuyu açabilir. Bu saha Aydınlılarındır” ifadelerini kullandı.