Kuşadası’nda dün akşam etkili olan sağanak yağmurun ardından, yarım saatlik yağmurda göle dönen çevre yolu, bu yolun inşaatıyla ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, inşaatı devam eden ve söz verildiği halde Nisan ayından beri bitmeyen çevre yolundaki köprülü kavşak ve düzenleme çalışmalarının yazın olduğu gibi kışa girerken de Kuşadası halkını mağdur etmeye devam ettiğini söyledi.

Bilindiği gibi, Kuşadası’nda dün akşam şiddetini artıran ve yarım saat süreyle etkili şekilde devam eden sağanak yağmur ile birlikte Kuşadası’nda özellikle çevre yolu göle dönmüştü. Kuşadası’nı Selçuk ve Söke’ya bağlayan çevre yolunda 3 ayrı noktada devam eden köprülü kavşak ve düzenleme çalışmaları nedeniyle çevredeki inşaat malzemeleri ve diğer atıklar yağmur sularıyla birlikte sürüklenmiş ve tüm kanalizasyon hatları tıkanmıştı. Göle dönen çevre yolunda bazı araçlar mahsur kalmış ve hatlardaki tıkanıklık şehir merkezinde de olumsuzluğa yol açmıştı.

TÜM KUŞADASI MAĞDUR EDİLİYOR

Yarım saatlik yağmurla birlikte çevre yolunun göle dönmesi ve Kuşadası’nda günlük yaşamı olumsuz etkilemesi, bu yoldaki köprülü kavşak ve düzenleme çalışmalarındaki aksamayı yeniden gündeme getirdi. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası’nda 4 Kasım 2013 tarihinde yapımına başlanan ve 2014 Nisan ayında tamamlanması planlanan çevre yolunun henüz tamamlanmasının hem Kuşadası turizmine hem de Kuşadası esnafının ve halkının günlük yaşamına büyük darbe vurduğunu söyledi. Esnafın, turizmcilerin Kuşadası’nın adeta merkezinde yer alan Davutlar Kavşağı’ndan itibaren otogar ve çamlık kavşaklarında devam eden yol çalışmasından mağdur olduğunu kaydeden Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, " İnsanların hayatını kolaylaştırması amacıyla yapılması gereken bu yol hiçbir öngörü, hesap, kitap yapılmadan başlandığı için hayatımızı cehenneme çevirdi. İşin kötüsü bittikten sonra da değişen herhangi bir şey olmayacak. Biz bu yolun Büyükşehir belediyesine devri, anayol olması ve şehrin ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırılması ile 100 binlik planda gösterilen, gerçekten şehrin çevresinden geçen yeni çevre yolunun yapılmasını talep ettik. Dün akşamki yarım saatlik yağmur bile görüşlerimizde ne kadar haklı olduğumuzu ortaya çıkardı.

KUŞADASI ÜVEY EVLAT MI ?

Kuşadası’nın Aydın için büyük önem taşımasına rağmen üvey evlat muamelesi gördüğünü kaydeden Akdoğan, hızla büyüyen ve yazın Aydın merkezin 4 katı büyüklüğüne ulaşan Kuşadası’nın, sadece Aydın’ın değil Türkiye’nin dünyada da en çok tanınan markası olduğuna belirterek, "Bu markaya sahip çıkmak, Aydın’da bulunan tüm kurumların görevidir" diye konuştu.