Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, son başvuru tarihi 31 Aralık 2014’e kadar uzatılan borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında henüz başvuru yapmamış mükellefleri son günü beklememeleri konusunda uyardı.

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz, 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’a ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Söz konusu kanun kapsamında vergi, resim, harç ve bunlara ilişkin cezalar, gecikme faizi ve gecikme zammı alacakları ile vergi dışındaki diğer amme alacakları ve bazı idari para cezası alacaklarının yapılandırıldığını anımsatan Yılmaz, yapılandırmadan yararlanmak için 1 Aralık 2014 olarak belirlenen son başvuru süresinin Bakanlar Kurulu kararı ile 31 Aralık 2014 tarihi bitimine kadar uzatıldığını anımsattı. İlk taksit ödeme süresinin ise peşin ödeme seçeneği tercih edilmiş olanlar dahil 2 Şubat 2015 Pazartesi gününe kadar uzatıldığını aktaran Yılmaz, yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükellefleri son günü beklememeleri konusunda uyardı.

Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz, yaptığı açıklamada; “Ödeme konusunda büyük kolaylıklar sağlayan söz konusu kanundan yararlanmak üzere henüz başvuru yapmamış mükelleflerimizin, söz konusu tarihin aynı zamanda yıl sonuna rastlaması nedeniyle vergi dairelerimizde oluşabilecek muhtemel iş yoğunluğunu da dikkate alarak son başvuru günü olan 31 Aralık 2014 tarihini beklemeden bir an evvel başvurularını yapmaları kendi menfaatlerine olacaktır” dedi.