Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığına seçilen Hikmet Saatçı, kendisine ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gelen Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı CHP’li Mesut Özakcan ve Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci’yi ağırladı.

CHP İl Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Saatçı, “Kongremizi tamamladık. Artık genel seçimler için çalışma dönemi içerisine girdik. Belediye başkanlarımız yaptıkları başarılı çalışmalar ile partimize artı değer katıyorlar. Bizler de, birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak partimizi daha da ileriye taşıyacağız” dedi. Aydın’da iktidar olduklarını hatırlatan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da, “Partimize yakışan bir yönetim anlayışı ile yerelde, iktidardayız. Partimize ve belediyelerimize giderek güven kazandıran, ilgi ve sevgi uyandıran icraların ve yönetimlerin içerisindeyiz. Başta Büyükşehir’imiz olmak üzere gerçekten Türkiye’ye örnek olacak bir yerel yönetim ve başkanlık görevini yapıyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin kaderine yön vermek için yerelde iktidar olmanın yeterli olmadığını vurgulayan Özakcan, şöyle devam etti: “Biz, Türkiye’nin kaderini ve geleceğini bu karanlık mecraya sürüklenişten kurtarmak ve Cumhuriyetimizin değer ve ilkelerine sahip olacak bir şekilde yönlendirmek için genelde, iktidar olmak zorundayız. İktidar olmaya mahkumuz. Aksi takdirde Türkiye’de bu kötü gidişin nereye gideceği meçhuldür. O nedenle örgütlerimize büyük işler düşüyor. Biliyorum siyaset yapmak ve parti faaliyetlerinde bulunmak büyük özveri istiyor. Özveri göstererek, partimizi iktidara taşıyacak çalışmaları gerçekleştireceğinize güveniyorum ve inanıyorum. Bu anlamda yerel yönetimler olarak, belediye başkanlarınız olarak sizler ile dayanışma içerisinde olacağımızı her zaman bilmenizi istiyorum” dedi.

“2023 HEDEFİMİZ, 50 MİLYON ZEYTİN AĞACI”

“Zeytin-Zeytinyağı Hasat Şenliği” ile ilk zeytin hasadını yaptıklarını anımsatan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Zeytin denilince akla Aydın, geliyor. 24 milyon ağacı ile zeytinin başkentidir. Herkesin bu sırada 2023 hedefi var. Bizimde 2023 hedefimiz Aydın’da 50 milyon zeytin ağacı dikmektir. Sayın Mesut Özakcan ile beraber Aydın kentine ortak bakış ile hizmet yapıyoruz. Sürekli birbirimiz ile konuşarak, tartışarak, fikir alışverişi bulunuyoruz. İlçe Başkanımız da sürekli bizimle oluyor. Bundan sonra il başkanımızda aramızda olacaktır. En önemlisi de bilimsel anketler yaparak Aydın’daki hemşehrilerimizin düşüncelerini alıyoruz. Bunun sonucunda yapacağımız projelere karar veriyoruz. Dün bütün basın mensubu arkadaşlarımız bizim ile beraber Zeytin-Zeytinyağı Hasat Şenliği’ndeydi. Aydın’ın ekonomisi için çok önemli olan böyle bir konuda, yer aldıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Ama Aydın’da maalesef herkes orada değildi. Keşke Aydın’ı bu kadar ilgilendiren bir konuda, birlik ve beraberlik olabilseydi. Kimi kastettiğimi sorarsanız, söylemem. Üstüne alınan alınsın” diye konuştu.

“İKTİDAR OLMA İSTEĞİNİ GÖRÜYORUM”

Son olarak konuşan CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, "Yeni seçilen Hikmet Saatçı ve ekibini kutluyorum. Var olan başarılarının daim olmasını diliyorum. Siyasette en önemli şey ahenktir. Ahenk olmadan başarılı olamazsınız. Ahenkli bir il yönetimi oluştu. Bundan sonraki süreç içerisinde tüm Aydın’ı kucaklayan, ilçe ve ilçe başkanlarının sorunlarını en iyi şekilde çözümleyecek, partimizi genel seçimlere hazırlayacak il yönetimi oluştu. Partimizi iktidara taşımak için partililerimiz ile birlikte çalışacağız. Türkiye’nin AKP iktidarından kurtulması gerektiğine inanmayan var mı? Yok. Herkes, artık bu iktidardan kurtulalım, CHP iktidara gelsin diyor. Partimizin tüm kademelerinde iktidar olma isteğini görüyorum. Birlik ve beraberliği sağladığımız andan itibaren hiç kimse önümüzde duramaz” dedi.